loader
menu

CIUTAT

Tarragona dona la benvinguda als Jocs entre xiulets i aplaudiments

El Circ Ciutat dissabte, 23 de juny de 2018

Tarragona ha donat el tret de sortida als seus desitjats Jocs Mediterranis. Això, sí, amb ració de xiulets i aplaudiments, tant per al Rei, per a l'himne espanyol i també per al President Torra, a qui molts dels presents no han perdonat la incertesa que ha envoltat la seva assistència a la cerimònia d'inauguració de l'esdeveniment. Ballesteros, en canvi, no n'ha rebut cap. També molts Viva el Rey, molts Viva España i algun que altre Visca Catalunya.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

La jornada arribava envoltada de tensió institucional, i hores abans els CDRs de Tarragona i l'ANC s'han encarregat d'exterioritzar el seu rebuig a la presència del monarca. La cerimònia ha estat presidida per la música, el mar i les pedres; també les 26 delegacions, en un acte amb alts i baixos, fortament marcada per la buidor que projectava part del Nou Estadi, que no s'ha omplert ni de bon tros. Un dels moments més espectaculars ha vingut del cel quan tres paracaigudistes de la Patrulla Acrobática de Paracaidistas del Ejército del Aire han aterrat a la gespa amb les banderes rojigualda i la blava dels Jocs Mediterranis.

Mentre Ballesteros començava el seu parlament, els espetecs dels focs artificials de les festes de Sant Pere i Sant Pau, i visibles i audibles des del Nou Estadi, han creat una certa confusió. L’alcalde de Tarragona ha arrencat el seu discurs nombrant i donant les gràcies a totes les autoritats: al Rei, al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez i al president de la Generalitat, Joaquim Torra. Just en aquest moment, el gol de muntanya, on més onejaven les banderes espanyoles i d'on més "Viva el Rey" s'han sentit, ha començat a xiular amb força; possiblements els xiulets més sorollosos que s'han viscut durant la cerimònia. Fins i tot Ballesteros s'ha sorprès per la reacció de bona part del públic.

L'alcalde ha recordat Pau Casals, el seu Cant a la Pau i a la llibertat. “És un honor de donar-vos a tots la benvinguda a Tarragona”, ha assegurat al costat del president del Comitè Internacional dels Jocs, Omar Addadi. "És el moment de parlar el llenguatge comú de l’esport, dels valors que representen el moviment olímpic, guanyar i guanyar junts, això ens va permès superar les dificultats. L’ànima del mediterrani és també l’esperança d’aquells que esperen una oportunitat, dels refugiats que continúen travessant aquest mar nostre en búsqueda d’un futur millor. Aquests seran els jocs de la pau i del diàleg”, ha insistit el batlle des de l'entarimat. Refugiats, sí, però cap referència a la situació política que es viu a Catalunya. Cap ni una.

Després de Ballesteros i d'Adaddi, ha arribat el torn de Felip VI, qui ha dit allò que tothom ja esperava: "Declaro inaugurats els Jocs Mediterranis de Tarragona". Xiulets i aplaudiments, a parts iguals.

Musicalment, hi ha hagut moments àlgids i emocionants, i d'altres que no han estat tant lluïts i que possiblement han fet baixar el nivell. Hem sentit el Mediterráneo de Serrat, Antonio Orozco ha interpretat Mi Héreo y Hoy Será i la soprano Begoña Alberdi ha elevat el nivell en un escenari espectacular amb una escenografía que simulava una estructura romana amb pedres i columnes als laterals. Lucrecia ha tancat la cerimònia amb un espectacle molt colorit.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar