loader
menu

CIUTAT

Mireia Belmonte s'acomiada de Tarragona sumant dues medalles més

El Circ Ciutat dilluns, 25 de juny de 2018

La nadadora catalana posa punt i final al seu pas pels Jocs Mediterrani aconseguint dues medalles més: l’or als 200 papallona i la plata als 400 lliures. Els dos metalls, obtinguts en les dues finals en les que ha participat durant la jornada del dilluns, es sumen a la segona posició obtinguda el dissabte en el seu debut als 800 lliures i a la plata del diumenge als 200 estils. D’aquesta manera, la de Badalona marxa de Tarragona amb 4 medalles: dos ors i dues plata aconseguides en les cinc finals en les que ha participat. Es tracta d’una recompensa molt notable, però que s’ha vist enterbolida per l’enfonsada que va patir el dissabte amb els 400 estils quan es va haver de conformar amb una dolorosa setena plaça.

Aspecte que presentaven les taquilles a pocs minuts de l'inici de la competició. foto: GM

La competició ha atret un públic més nombrós que en moltes altres modalitats. fotos: GM

La competició ha atret un públic més nombrós que en moltes altres modalitats. fotos: GM

Foto: GM

Foto: GM

Foto: GM

El globus que ha preparat la Plataforma proseleccions esportives catalanes, ha passat desapercebut pel públic. foto: GR

Belmonte marxa de Tarragona amb 4 medalles, un or i una plata els ha aconseguit en aquesta darrera jornada. foto: GM

“La Mireia ens ha acostumat a la bogeria i gairebé sempre surt bé, però ella també és humana”, justificava el seu entrenador Fred Vergnoux. Com ella mateixa va explicar al dirigir-se a la zona mixta, les darreres setmanes ha estat patint marejos que li han impedit estar al cent per cent i que feien que perdés la força a l’aigua. “Segueix patint aquest problema, però ara tenim temps per treballar-hi”, assegurava Vergnoux qui ja pensa en la cita de l’estiu a Glasgow. “Ara és l’hora d’optimitzar els esforços per recuperar-se i posar-se a punt pels europeus”, sentenciava l’entrenador.

“Està clar que quan veus que no estàs del tot bé et preocupes, però aquesta experiència m’ha ensenyat a no llençar la tovallola”, deia Belmonte que en general considera que està en bona forma física per l’alçada de la temporada en la que es troba.

En les competicions d’aquest dilluns, Belmonte va donar-ho tot. En els 200 papallona va esperar fins els darrers instants per posar-se per davant i deixar enrere a la portuguesa Ana Catarina Monteiro que havia liderat la prova des del començament, i als 400 lliures va plantar-li cara a la italiana Simona Quadarella que finalment va imposar-se per menys de 20 centèsimes de marge.

El poder de convocatòria

Els tres dies que ha competit, la catalana ha confirmat que la seva presència era un dels principals pols d’atracció pel públic assistent. Com ja s’esperava, l’atractiu de veure en acció a la medallista olímpica ha fet que l’assistència a la piscina del Centre Aquàtic de Camp Clar superés amb escreix la d’altres competicions. Malgrat que les grades tampoc estaven plenes del tot i que un terç estava ocupat per esportistes, la imatge que presentaven ha estat força positiva. Les xifres d’assistència prenen especial rellevància si es comparen amb les que en aquells mateixos moments es podien contemplar a les competicions d’handbol del Pavelló esportiu on, traient alguns grups d’esportistes i de voluntaris, el públic era gairebé nul.

“A mi és que m’agraden molt els esports i aquests dies vull veure’n tants com pugui”, explica entusiasmat un dels assistents a la competició d’aigua i que ha vingut acompanyat per la seva parella i uns amics, “si per mi fos aniria a veure fins i tot els entrenaments i per això m’he comprat les meves entrades pagades de la meva butxaca” remarca fent referència a la polèmica generada per l’assistència a la cerimònia d’inauguració. Entre el públic, eminentment familiar, hi destacaven cert nombre de banderes espanyoles, alguna de Tabàrnia i una solitària estelada que es va poder veure alçada en contades ocasions.

Entre el públic que desafiava la calor amb barrets i amb algun paraigües, els que més s’han fet escoltar han estat els esportistes italians concentrats a la grada que tenien reservada. Als càntics de “Forza ragazzi!” els hi contestaven immediatament els esportistes espanyols amb un “Ale Espanya” en un saludable estira i arronsa que s’ha pogut escoltar durant tota la tarda.

Des de fora de la pista, una vintena de persones aprofitaven l’elevació del terreny per veure les competicions des d’una còmoda posició.

Una bona tarda per la delegació espanyola

A banda de les dues medalles de Belmonte, els nadadors i nadadores espanyols s’han endut 7 medalles més. Lidon Muñoz ha estat la primera de la tarda, aconseguint la plata a la final femenina de 50 metres lliures, Jessica Vall ha estat tercera i Marina García quarta als 50 braça, Hugo González ha obtingut la plata als 200 braça, Africa Sanz la plata als 200 braça i Paloma de Bordons Garcia s’ha quedat sense medalla, però ha obtingut una cinquena plaça en aquesta mateixa prova. En la categoria Special, David Levecq ha aconseguit la segona posició en 100 lliures S10 i Sarai Gascon Moreno el bronze als 100 metres lliures.

Als 400 relleus masculins, les noies s’han emportat la plata i els nois s’han quedat a una posició de fer podi.

El globus que no s’ha enlairat

La plataforma proseleccions esportives catalanes ha protagonitzat una discreta acció reivindicativa que ha passat desapercebuda per la pràctica totalitat del públic. En els darrers minuts de la jornada a les piscines, als terrenys rere les grades s’hi ha començat a inflar un globus aerostàtic de color groc on s’hi podia llegir “Free Catalonia”. En un primer moment semblava que s’enlairaria abans del final de la competició, però quan les grades s’han començat a buidar encara no estava llest i en pocs minuts s’ha desinflat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar