loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament prohibeix el concert del Dia Internacional de l'orgull LGBTQ 'per no coincidir amb els Jocs'

El Circ Ciutat dimecres, 27 de juny de 2018

Polèmica novament al voltant d'un permís per ocupació de via pública a Tarragona; en aquest cas perquè la plataforma Gènere Lliure pugui organitzar el concert reivindicatiu durant el Dia Internacional de l'orgull LGBTQ del proper 28 de juny, previst inicialment al Passeig de les Palmeres, i després a la plaça Corsini. Al consistori no li encaixa que aquesta celebració coincideixi amb els Jocs Mediterranis. Finalment, però, l'acte tindrà lloc al Parc de Saavedra, després que el propi consistori ho ha assegurat en un breu comunicat.

L'acte finalment se celebrarà al Parc de Saavedra

Gènere Lliure va fer la primera petició de l’espai “Passeig de les palmeres” el 5 de juny. Després de 16 dies sense resposta, aquesta sol·licitud va ser denegada el 21 de juny, a set dies de la diada, al·legant que no s’havia presentat la documentacio? necessa?ria. Al document s’establia que “fins que no aporteu la documentació que us falta, resta en suspens el termini per a resoldre el procediment”.

Una imatge dels actes del Dia de l'orgull LGBTQI de fa dos anys a l'Ajuntament de TGN. Foto: circdetarragona.com

Les raons, entre d'altres, per denegar el concert al Passeig de les Palmeres, i que Gènere Lliure considera inacceptable van ser que "l’activitat sol·licitada coincideix amb els Jocs del Mediterrani”, que "el conjunt i tipologia de les activitats sol·licitades (...) resulta desproporcionat i contradictori amb els usos i interessos generals del referit espai, doncs el passeig de les Palmeres, juntament amb la Rambla nova, és un espai públic amb una elevada intensitat d’ús general com a passeig i lloc d’interès turístic”.

Al document rebut, l’Ajuntament proposava que Gènere Lliure busqués un lloc “més adient”, comunicant que la plataforma disposava de deu dies per fer l’esmentada sol·licitud.

Després d’una confirmació verbal per part del departament d’Igualtat i el servei SAI (Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere) que la plataforma disposaria de la plaça de Corsini com a espai per a fer el concert si s’acceptava el canvi d’ubicació i es tornava a enviar la documentació, cosa que es va fer, ahir 26 de juny arriba (una altra vegada verbalment) una denegació de l’espai alternatiu proposat. A dos dies del concert, l’Ajuntament de Tarragona encara no els ha fet arribar resposta per escrit a la sol·licitud.

"Per no treure importància als actes dels Jocs del Mediterrani"

Gènere Lliure ha denunciat públicament la mala gestió de l’Ajuntament en la tramitació d’aquesta petició, així com el complet desacord amb el fet que les reivindicacions del col·lectiu LGBTQ siguin ignorades per no treure importància als actes dels Jocs del Mediterrani, tot i que les dues activitats no coincideixen ni en horari ni en localització.

La plataforma també mostra una profunda decepció en experimentar, així com molts altres col·lectius de Tarragona, nombroses negatives per part de l’ajuntament per no danyar la visió turística de la Tarragona com a producte de consum i valorant més aquest aspecte que la veritable cultura ciutadana que mou Tarragona.

A darrera hora, al Parc Saavedra

A darrera hora de la tarda del dimecres 27, l'Ajuntament de Tarragona ha emès una nota en què justifica que no hagi concedit tampoc el permís per fer el concert a la plaça Corsini perquè "a causa de la data de celebració", que és l'endemà, "no se n'ha pogut avaluar la idoneïtat". Des del consistori s'explica que "d’acord amb els representants de l’entitat, l’Ajuntament ha autoritzat l’ocupació del Parc de Saavedra, ubicació que ja va ser escenari l’any passat dels actes programats per l’entitat."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar