loader
menu

CIUTAT

L'Anella Mediterrània s'omple de vida gràcies a l'atletisme i l'handbol

Guillem Roqué Ciutat dimecres, 27 de juny de 2018

Els Jocs del Mediterrani han creuat el seu equador i, per fi, sembla que el públic comença a animar-se. Com a mínim, aquesta era la imatge que s’ha pogut veure durant la tarda d’aquesta jornada a les instal·lacions de l’Anella Olímpica: grades relativament plenes, cues per comprar entrades i famílies passejant per les instal·lacions de Campclar. Una imatge que injecta una molt necessària dosis d’optimisme a un esdeveniment que, des d’un inici, s’ha vist marcat per una descoratjadora absència d’espectadors.

Avui han començat les proves d'atletisme a Campclar. foto: GR

Berta Castells fa un llançament de 67,53 m que la deixa a un pas del podi. foto: GR

Públic a la pista d'atletisme just a l'inci de les proves. foto: GR

Públic a la pista d'atletisme just a l'inci de les proves. foto: GR

Els esports de boles no han aconseguit captar l'atenció del públic. foto: GR

Proteccions que es van afegir per adequar la pista de rafa. foto: GR

Cua per comprar entrades abans de l'inici de les competicions d'atletisme. foto: GM

Tot i que encara s’està molt lluny d’una afluència massiva o d’aconseguir un ple absolut, si que es pot afirmar que, pel que fa a l’assistència de públic, l’Anella Olímpica ha aconseguit establir la seva pròpia plusmarca. D’aquesta manera, les instal·lacions de Ponent poden presumir d’haver aixecat el llistó i d’haver superat amb escreix la minsa afluència que, amb l’excepció puntual de les proves de natació, s’hi havia pogut veure fins al moment. “Avui estem tenint més gent: les competicions estan més avançades i això sempre motiva més. Està clar que criden més uns quarts de final (d’hanbol masculí) on hi juga Espanya, que no pas unes eliminatòries on s’enfronten dos països que no et van ni et venen”, explica un voluntari que valora positivament les xifres del dia.

L’atractiu d’uns quarts i l’arrencada de l’atletisme

A les 17.30h, el Pavelló esportiu ha mostrat la seva millor cara durant el partit que ha enfrontat la selecció espanyola d’handbol masculí amb l’equip de Sèrbia. Els locals s’ha imposat 35-25 i han gaudit de l’escalf d’un públic, majoritàriament famílies i grups de joves, que donaven color i emoció a les grades. L’altre pol d’atracció del dia ha estat l’inici de les competicions atlètiques. La primera participant local que s’hi ha pogut veure ha estat la torrenca Berta Castells, que tot i haver-se estrenat amb un llançament de 67,53 metres que establia la millor marca espanyola de la temporada, s’ha hagut de conformar amb una quarta posició.

Per contra, la competició de waterpolo no ha atret a massa espectadors a primera hora, quan es veia gairebé més gent contemplant el matx des d’un turó proper que no pas a l’interior. Tot i que previsiblement ha millorat a última hora amb l’enfrontament entre Espanya i Turquia. On no s’hi veia a ningú, ni tant sols a l’encarregat de vigilar l’accés, era a les instal·lacions del velòdrom on s’hi disputen les competicions de boles on el públic era nul. A mitja tarda només s’hi veien els propis competidors, un grup reduït de voluntaris i un espectador amb el seu gos.

“Desconeixen l’esport”

Tot i la tranquil·litat del velòdrom, tampoc aquí hi falta la polèmica. Tal i com explicava l’entrenador d’una de les seleccions participants a la competició de rafa, en un principi la pista que els hi van habilitar no estava preparada per al seu esport. “No coneixen el joc de la rafa, perquè aquí només es juga a petanca. S’ha de reconèixer que ens han fet una pista molt ben anivellada, però no sabien que havien de posar-nos un tipus d’arena diferent a la seva i que els límits de la pista havien de ser més alts perquè la pilota hi rebota”. Tot i això, aclareix que l’organització va respondre amb celeritat i que aquests inconvenients ja s’han solucionat: es va canviar l’arena per una sorra més fina i apropiada i s’hi van posar uns suports que alçaven els límits del camp uns centímetres més. Això si, en termes generals, l’entrenador va aprofitar per lloar el tracte rebut per l’organització, la qualitat dels allotjaments i el bon ambient que es respira a la vila.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar