loader
menu

CIUTAT

L'ànima dels Jocs

Guillem Roqué Ciutat dijous, 28 de juny de 2018

Tot i els incidents diaris que s’estan produint als Jocs Mediterranis Tarragona 2018, aquests es continuen celebrant gràcies a l’esforç i la il·lusió de milers de voluntaris. Ells són els que ho fan possible, amb la seva disposició i les ganes de formar part d’un esdeveniment únic a la ciutat.

Foto: Cedida

El voluntariat a Tarragona 2018 es divideix en dotze àrees principals: Allotjament, acreditacions, atenció a les persones, premsa i comunicació, màrqueting i promoció, tecnologia, protocol i cerimònies, transports, logística, serveis sanitaris, suport a les competicions i suport global.

L’equip de 3.600 voluntaris el formen persones com l’Elena, una de les coordinadores del grup humà que s’ha especialitzat en les competicions de voleibol. Ella assegura que “molts voluntaris portem anys formant-nos”. Afirma que aquesta formació ha estat extensa, com ara en “cultura organitzativa, atenció al públic i resolució de conflictes, seguretat bàsica en esdeveniments esportius o mar de cultures i religions, entre d’altres”. També, especifica que els coordinadors “vam rebre formació extra per saber dirigir als equips de voluntaris”.

Dins les tasques que desenvolupa l’equip que coordina l’Elena en les tres seus d’aquesta disciplina (pavelló Sant Pere i Sant Pau, pavelló del Serrallo i la TAP) destaquen: suport a la zona de competició, tant a esportistes com a tècnics, en pista i vestuaris, suport a seguretat en el control d’accessos, ajuda als mitjans de comunicació i atenció a la “família mediterrània”, etc.

Un altre exemple dels diferents rols dels voluntaris és l’Aida, ubicada en les disciplines de natació i waterpolo a les piscines de Camp Clar i, concretament, a l’àrea de protocol. Ella s’encarrega de donar la benvinguda i acompanyar als seients “vip” a la família dels esportistes, autoritats i membres de les delegacions dels diversos països. Aquesta voluntària creu que “és una experiència única i molt enriquidora”.

D’altra banda, trobem els que, com la Berta, fan una mica de tot. La jove tarragonina va estar situada primer al Centre de Convencions de la Vila Mediterrània dels Jocs (Port Aventura), realitzant trucades per gestionar el transport per traslladar esportistes i jutges a les diferents seus. Ara es divideix entre Valls i Tarragona, gestionant els papers pels jutges, ajudant a transportar maletes i subministrant begudes i menjar als esportistes. Ella resumeix el pensament de molts voluntaris quan assegura que això “és un cop a la vida”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar