loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La URV estalvia una quarta del seu consum elèctric en els dos darrers anys

El Circ Ciutat dimarts, 04 de juny de 2013

La URV ha reduït el consum d'electricitat per metre quadrat en un 24% en els darrers dos anys. Dins l’activitat universitària, el consum d’energia elèctrica és l’origen del 26% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle mentre que, la mobilitat de la comunitat universitària provoca un 68% de les emissions. Són les dades fetes públiques en l’informe sobre l’evolució de les emissions dels gasos d’efecte hivernacle a la Universitat Rovira i Virgili corresponents al 2012.

Les auditories energètiques dels edificis i els controls de consums han permès identificar els principals punts de consum i incidir-hi: s’han realitzat millores en els edificis i s’ha adequat el consum a l’activitat dels centres. Aquestes actuacions, junt amb l’optimització i els usos dels espais i els horaris, han estat algunes de les causes d’aquesta reducció del consum elèctric a la URV. El proper pas és poder gestionar el consum en temps real. Les dades posen de manifest que la reducció del consum elèctric per metre quadrat, del 2010 al 2012 ha estat d’un 24% . I pel que fa a les emissions de gasos d’efecte hivernacle derivades del consum energètic han caigut un 21% del 2005 fins ara.

En canvi, les actuacions de promoció de la mobilitat sostenible, com ara els avantatges en l’ús del transport públic, o la promoció de l’ús de la bicicleta no s’han traslladat en una reducció de les emissions provocades pels desplaçaments dels membres de la comunitat universitària. És per això que aquest any 2013 es farà una nova diagnosi dels patrons de mobilitat de la comunitat universitària. Les emissions provocades pels desplaçaments diaris de la comunitat universitària suposen el 68% del total de les emissions de gasos d’efecte hivernacle durant el 2012.


El Pla de medi ambient de la URV
L’objectiu general del Pla de Medi Ambient de la Universitat és la reducció de les emissions gasos d’efecte hivernacle en un 20% l’any 2020 respecte les dades registrades al 2005. És a dir, es pretenen passar dels 14.882 tones a les 11.905 tones equivalents de CO2 .
El Pla de medi ambient de la URV és el full de ruta per a un desenvolupament ambientalment sostenible de la Universitat. Des de l’any 2010, la URV realitza un seguiment exhaustiu dels consums elèctrics de tota la Universitat, per tal d’identificar els focus de consum i implementar les millores necessàries per aconseguir un consum més eficient.

L’espai web del Pla de Medi Ambient presenta la informació i documents generats en el desenvolupament de la política ambiental universitària. Recull informació de tots aquells serveis que promouen una gestió sostenible de la organització. La informació a Medi Ambient es troba en actualització constant. El dia a dia del desenvolupament del pla marca el calendari de continguts i d’informació disponible.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar