loader
menu

CIUTAT

La militarització dels Jocs arriba al seu punt àlgid

El Circ Ciutat divendres, 29 de juny de 2018

Després del concert ofert per la Unidad de Música de la Inspección General del Ejército el passat 18 de maig, l'exhibició de la Patrulla Águila juntament amb els paracaigudistes de l'exèrcit de l'airedel dia 20; així com la participació d'aquests mateixos paracaigudistes a la cerimònia d'inauguració al Nou Estadi, la militarització dels Jocs Mediterranis ha arribat al seu punt àlgid.

Una imatge de la coberta del buc Juan Carlos I. Foto: circdetarragona.com

Una imatge del cartell de la Coordinadora TGN Patrimoni de la Pau, amb la convocatòria per l'acte del proper 1 de juliol.

Des d'avui i durant els tres propers dies, el buc de l'Armada espanyola Juan Carlos I es troba atracat a Tarragona, per desig exprés del mateix alcalde, tal com ha assegurat l'almirall de l'Armada Juan Rodríguez, que ha recordat que la petició ja la va fer el mateix Ballesteros ara fa dos anys. La intenció inicial, però, era que vingués el Juan Sebastián Elcano, tot i que per operativitat i logística, el vaixell militar que "promocionarà" els Jocs Mediterranis serà finalment el Juan Carlos I.

"Va demanar la presència de l'Armada", ha confessat l'almirall Juan Rodríguez, qui també ha explicat que no han vingut a fer cap promoció dels Jocs, sinó únicament a "donar realçament amb la nostra presència; volem ser un més". Des del buc s'ha explicat que el consistori també els ha fet arribar un paquet d'entrades perquè els tripulants puguin gaudir d'algunes competicions emmarcades dins dels Jocs Mediterranis. El Juan Carlos I ha arribat a Tarragona procedent de Kuwait, amb una tripulació d'unes 250 persones, tot i que té una capacitat màxima per a 1433.

La presència del buc militar més gran construït a l'estat espanyol coincidirà amb la concentració en contra de la presència de vaixells de guerra del proper 1 de juliol convocada per la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau a les escales reials del Port.

"Indústria militar per atraure el negoci que no han portat els Jocs"

"20 anys més tard, l'alcalde socialista de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, utilitza la indústria militar per atraure el negoci que no han portat els Jocs. Com el seu antecessor, ens vol fer creure que tot ha anat bé, que jocs i vaixells porten diners i que, se non è vero, è ben trovato, i tal dia farà un any i total, ens tocarà tornar a pagar.", han manifestat des de la coordinadora, que ha recuperat el cartell que va utilitzar ja fa vint anys, amb motiu de l'arribada del portaavions nord-americà JFK l'any 1998, amb l'aleshores alcalde Joan Miquel Nadal.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar