loader
menu

CIUTAT

L'Anella Mediterrània es prepara per abaixar el teló mostrant la seva millor cara

Guillem Roqué Ciutat dissabte, 30 de juny de 2018

Ha costat molt, però avui, per fi, l’Anella Mediterrània, ha aconseguit la imatge que tothom esperava veure des del primer dia: grades plenes i desenes de persones passejant i gaudint de les instal·lacions de Campclar. Tot i que el seguiment de les diferents proves que s’hi han celebrat avui ha estat molt desigual, durant la tarda les grades de la pista d’atletisme s’han omplert de gom a gom. En els 10 dies de competició no s’havia assolit aquesta fita, però aquest ple contrastava amb l’aspecte que es podia trobar a la piscina on s’hi disputaven els darrers partits de waterpolo o al Pavelló esportiu on, tot i l‘afluència, s’estava molt lluny del ple.

Álvaro de Arriba ha obtingut l'or als 800 metres. foto: GR

Els partits de waterpolo no han congregat tant públic. foto: GR

Les grades de la pista d'atletisme s'han omplert com no s'havia vist durant aquets Jocs. foto:GR

Els partits de waterpolo no han congregat tant públic. foto: GR

La imatge del Pavelló esportiu també distava molt del ple. foto: GR

Els esports de boles també han captat l'interès d'alguns visitants. foto:GR

Més enllà de les nombroses polèmiques i incidents que han sorgit durant els darrers dies, la imatge més preocupant que s’ha vist als Jocs Mediterranis ha estat, sense cap mena de dubte, la escassa assistència de públic que, en alguns casos, es podia qualificar de nul·la. Una ciutadania totalment desconnectada de l’esdeveniment, el poc interès generat per certs esports o per algunes de proves en concret són alguns dels motius que s’han esgrimit per justificar la situació, però sembla que, abans de posar el punt i final, els Jocs han estat capaços d’engrescar a la ciutadania o, com a mínim, han sabut despertat la seva curiositat.

Tot i la gèlida arrencada, l’assistència de públic ha anat in crescendo a mesura que les competicions han anat avançant i les expectatives del públic augmentaven. Durant aquesta jornada, a banda dels interessats en l’esport, també hi ha hagut molts curiosos que s’han acostat fins a Campclar per veure les instal·lacions i copsar l’ambient. “No em pensava que tot això fos tan bonic, la veritat és que no m’esperava res i estic molt sorpresa. Ja està bé que ens facin coses boniques al barri”, comenta una visitant que amb el seu grup d’amics no ha volgut desaprofitar aquesta darrera jornada per veure unes instal·lacions que durant la seva construcció no li havien generat un entusiasme excessiu.

“Com que ja s’acaba tot, ens feia il·lusió venir a veure alguna cosa”, comentava un matrimoni que tampoc estava massa interessant en cap esport en particular i que només tenien curiositat per veure una mica dels Jocs. “No havíem pensat venir i més amb tot el que s’ha dit, però ja que ho tenim tan a prop...”, apuntaven abans de prosseguir amb la seva passejada.

A banda d’aquesta curiositat creixent i al fet de ser cap de setmana, una altra raó per la qual avui s’ha pogut veure aquesta imatge més positiva, ha estat la gran quantitat de públic acreditats que s’hi ha reunit. En la seva pràctica totalitat eren esportistes que, després de completar el seu pas per les respectives competicions, s’han decidit a passar un dia i gaudir dels Jocs com a espectadors. De fet, l’assistència ha provocat alguns inconvenients als accessos de la pista d’atletisme i en moments puntuals els encarregats del control d’accés han prioritzat l’entrada del públic amb entrada per sobre dels esportistes.

Fins i tot les grades dels esports de boles (petanca, rafa i lyonaise) han pogut presumir d’un públic notable i entregat. El silenci dels darrers dies ha donat pas als crits i als càntics dels assistents animant als esportistes que disputaven els darrers enfrontaments.

El partit que enfronta l’equip femení d’handbol, Las guerreras, contra l’equip de Montenegro posarà el punt i final a les proves esportives d’avui. Demà, s’hi disputaran els darrers partits d’handbol i waterpolo que, ara si, marcaran el final dels Jocs Mediterranis a l’Anella Olímpica. Tot i les polèmiques constants, el dia d’avui permet que s’abaixi el teló amb un regust dolç: ha costat, però sembla que el darrer dia ha engrescat a més espectadors que cap altra jornada.

Álvaro de Arriba López ha obtingut l’or als 800 metres, Yidiel Islay Contreras la segona posició al 110metres tanques, Marta Pérez el bronze als 1500 metres, l’equip femení de relleus en 100 metres ha quedat segon i ha aconseguit el bronze als 4x400 i, finalment, l’equip masculí ha obtingut la plata als 4x400.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar