loader
menu

CIUTAT

Ballesteros aparca l'autocrítica sobre els Jocs: 'Tinc la sensació real i objectiva de que hem estat a l'alçada'

El Circ Ciutat diumenge, 01 de juliol de 2018

Satisfacció i triomfalisme. "Tenim clarament la sensació real i objectiva de que hem estat a l'alçada de les circumstàncies, en uns jocs complicats, il·lusionants i positius pel que fa a la participació [...]". Així ha començat la seva valoració sobre els Jocs l'alcalde de Tarragona i alhora president del Comitè Organitzador de Tarragona 2018, Josep Fèlix Ballesteros, qui ha destacat l'allau de felicitacions rebudes per part dels atletes i dels comitès tècnics, tant pel que fa a l'organització, als equipaments així com a les condicions en que s'han celebrat els Jocs.

D'esquerra a dreta, Víctor Sánchez, director executiu dels Jocs; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de TGN i president del Comitè Organitzador dels Jocs, Ammar Addadi, president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterrani i Alejandro Blanco, president del COE. Foto: @tarragona2018

El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), Amar Addadi, ha volgut remarcar la feina realitzada pel Comitè Organitzador de Tarragona 2018. Ha assegurat sentir-se “satisfet pel resultat d’aquests Jocs, que han superat totes les dificultats. L’edició de Tarragona ha estat un èxit”.

urant la seva exposició, Ballesteros ha eludit l'autocrítica sobre alguns aspectes organitzatius que van provocar un terratrèmol mediàtic i que van projectar una imatge molt negativa de l'esdeveniment, principalment durant els primers dies de competició, i creu que les crítiques eren "interessades": "Durant els primers dies hi va haver gent interessada en elevar l'anècdota a categoria, i no sé per quin interès", ha recordat l'alcalde, que ha aprofitat per recordar que aquestes coses passen moltes vegades en tots els Jocs "en centenars d'ocasions [...] s'han agafat 'cosetes' com si fossin la mostra d'aquests Jocs, i és tremendament injust".

En referència a si s'han comunicat bé o no els Jocs, l'alcalde ha estat taxatiu: "No hi havina ningú a la ciutat ni al territori que no sapigués que es feien els Jocs, ho crec sincerament". També ha posat en valor el rècord d'atletes participants, finalment gairebé 3.700, i ha destacat que s'hagi parlat poc de la seguretat durant l'esdeveniment: "Això és important, excel·lent". Pel que fa l'aspecte buit, en moltes ocasions, de les graderies de moltes instal·lacions, l'alcalde ha explicat que "hem anat de menys a més".

Menys voluntaris dels anunciats

Durant la roda de premsa s'ha elogiat la tasca dels voluntaris, tot i que també s'ha posat de relleu que la xifra de persones que finalment ha realitzat aquesta tasca han estat 2.850; i no 3.600 com es va anunciar al principi dels Jocs. Ballesteros ha anunciat que l'avinguda principal de l'Anella Mediterrània portarà el nom dels voluntaris i que tots els seus noms hi apareixeran reflectits. En aquest aspecte, el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha volgut elogiar la figura de l’equip de Voluntaris 2018: “No conec cap esdeveniment d’aquest nivell que hagi tingut tanta qualitat de voluntaris, sempre volent ajudar amb un somriure. Els grans èxits d’aquests Jocs Mediterranis han sigut els voluntaris”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar