loader
menu

CIUTAT

Els Jocs abaixen la persiana

El Circ Ciutat diumenge, 01 de juliol de 2018

Els Jocs ja són història. Adéu a 10 dies intensos, controvertits, i que servit per situar a Tarragona en el mapa, tot i que amb interpretacions per a tots els gustos. Això, sí, altre cop, la cerimònia, en aquest cas, de clausura, no ha aconseguit omplir la graderia del Nou Estadi.

Foto: circdetarragona.com

Després de les crítiques pel poc tarragonisme i catalanisme que es va projectar durant la inauguració, els cinc primers minuts clausura han tingut molt més color local, gràcies a un vídeo on es repassaven alguns dels elements del Seguici. La quota tarragonina ha continuat amb el grup de grallers So Nat, contractats a darrera hora, que han acompanyat l'entrada de la bandera de la ciutat a l'estadi.

Després d'una coreografia contemporània amb música de Santi Arisa, ha arribat el moment discotequer de la nit. Els DJ's Albert Neve i Abel Ramos han posat la banda sonora a l'entrada de voluntaris i d'atletes, amb els altaveus sonant a top drap i amb els esportistes fent la volta d'honor al Nou Estadi enmig dels aplaudiments del públic.

I de la discoteca al protocol i als discursos. Deu dies després, i amb els jocs ja acabats, s'ha procedit a la baixada de la bandera dels Jocs Mediterranis; la matixa que es va hissar durant la cerimònia d'inauguració. També a càrrec dels membres de la Guàrdia Urbana de gala, que han fet entrega de la bandera a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i aquest, al seu homòleg d'Oran (Algèria), seu dels propers Jocs l'any 2021.

A continuació l'alcalde de Tarragona s'ha adreçat al públic. El batlle ha començat agraint la tasca als voluntaris: "Vosaltres, els voluntaris, sou la cara de l'èxit". Aplaudiments generalitzats. "I sou l'èxit en sí mateix, sense el vostre esforç, coratge, empenta, sentiment i dedicació res hauria estat possible. Sou els autèntics herois i heroïnes d'aquests jocs".

També ha enviat agraïments als atletes, al Comitè Internacional dels Jocs, al COE, a la Secretaria de l'esport, a la Generalitat, als Ajuntaments seus, a les dues diputacions (TGN i BCN) i a les empreses patrocinadores "que no ens han fallat". Ballesteros no s'ha volgut oblidar de les entitats esportives i culturals del territori, ni tampoc de "tots els tarragonins i tarragnines que heu treballat en positiu. La meva gratitud; us envio una forta abraçada de tot cor." Més aplaudiments.

L'alcalde ha equiparat l'aventura de la ciutat amb els Jocs amb les aventures d'Ulisses: "Sense vosaltres no hauria estat possible, un viatge que, com el d'Ulises a l'Odissea, ha estat llarg i difícil. Hem sobreviscut als naufragis, als monstres marins i als atacs dels cíclops, però el resultat ha valgut la pena i Tarragona ha estat i és la nostra penélope, per la qual tots els sacrificis valen i han valgut la pena".

Un cop fets els parlaments i traspassat el relleu a Orà, la cerimònia ha encarat el tram final i ha recuperat la música, el ball i l'animació amb els BCN Gospel, la Tribu Urbana i finalment amb un artista que triomfa a Los 40 Principales, Álvaro Soler. Punt i final als Jocs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar