loader
menu

CIUTAT

L'oposició s'acarnissa amb Ballesteros per la gestió dels Jocs

El Circ Ciutat dijous, 05 de juliol de 2018

Com era de preveure, la manera de gestionar els Jocs i l'excés de triomfalisme mostrat per l'equip de govern de Ballesteros no han agradat gens a l'oposició. Després de la forta crítica de la CUP i l'estirada d'orelles de Ciutadans, en les darreres hores, les clatellades han vingut de tres partits més: Esquerra, PdeCAT i fins i tot d'ICV. Tot i que els Jocs ja han passat, les discrepàncies, la controvèrsia i la diferència de criteri al voltant de l'esdeveniment continuen més vives que mai i tot apunta que s'allargaran fins a les eleccions de l'any que ve.

Una imatge d'una roda de premsa de Ballesteros i el president del COE, Alejandro Blanco. Foto: circdetarragona.com

El PdeCat es pregunta on és l'impacte que vaticinava Ballesteros

“Ens hauria encantat que els Jocs fossin un èxit”, ha apuntat el portaveu del PdeCAT, Dídac Nadal, que ha agraït sincerament “la gran feina dels voluntaris”, però ha lamentat que “teníem una gran oportunitat i no només l’hem perdut, sinó que la imatge de Tarragona s’ha desprestigiat” i que "les promeses “fetes pel senyor Ballesteros en els darrers vuit anys s’han evaporat”, com ara que els Jocs Mediterranis tindrien un impacte econòmic de mil milions d’euros i entre 200 i 300 milions d’euros d’inversió pública i que es crearien 11.500 llocs de treball derivats de la construcció i del turisme, entre d'altres.

“No demanem la dimissió de l’alcalde”, “volem que assumeixi les seves responsabilitats i que comenci a treballar per recuperar la bona imatge de la nostra ciutat”, demana el PdeCAT, qui també seguirà molt d'aprop l'estat dels comptes: “Esperem tenir tota la informació sobre la taula al més aviat possible”, ha conclòs Nadal.

Esquerra demanarà un ple monogràfic sobre els Jocs

ERC ja ha demanat els ingressos que s’han obtingut per la venda d'entrades i per marxandatge, tot exigint a l’alcalde transparència amb els números i alhora anunciant que demanaran un ple monogràfic sobre els Jocs. "Esperem comptar amb el suport de la resta de grups de l’oposició. Els tarragonins mereixen el màxim de transparència".

"Els Jocs han estat la festa de comiat de Ballesteros i ens ha sortit caríssima", lamenta el portaveu republicà, Pau Ricomà, qui sí ha fet un "agraïment sincer a voluntaris, protecció civil, guàrdia urbana, treballadors del Patronat d’Esports i periodistes locals". "En uns Jocs que han estat un desgavell organitzatiu, tot el que depenia de la gent de Tarragona ha sortit bé", ha afirmat Ricomà.

La formació independentista lamenta que els objectius plantejats pel PSC amb els Jocs han estat irreals, des de la transformació de la ciutat, fins la generació de llocs de treball o l’impacte econòmic al territori, xifrat pels organitzadors en 900 milions d’euros. "Els objectius plantejats eren tan irreals que no es recolzaven en cap estudi rigorós. Quan planteges objectius irreals com a punt de partida el fracàs està servit".

Sobre la futura gestió de l’Anella Mediterrània, Pau Ricomà adverteix que ’ERC s’oposarà a que es canviïn els estatuts de la Fundació Tarragona 2018 per a que gestioni l’espai. ‘La Fundació dels Jocs s'ha de dissoldre i passar comptes, abans de les eleccions municipals ha d'estar liquidada. Ens oposarem a que la reconverteixin per gestionar l'Anella Mediterrània i serem tan ferms com vam ser amb Santa Gadea’, ha afirmat Ricomà.

ICV: "Els jocs haguessin hagut de ser un altaveu per reivindicar el nostre mar com un espai de pau i d’esperança"

Arga Sentís, en nom del Grup Municipal d’ICV-EUiA, ha indicat que els Jocs Mediterranis “no han estat aquell moment de mobilització ciutadana i d’autoestima tarragonina que alguns anunciaven, i tampoc no han servit com a espai de trobada d’una societat polaritzada que necessita rebaixar tensions”. “Ben al contrari”, ha afegit la regidora, “d’una manera lamentable, el nom de Tarragona i dels Jocs s’ha barrejat amb polèmiques de tota mena”.

Sentís ha trobat especialment dolorós que aquest esdeveniment esportiu “mediterrani” s’hagi fet en paral·lel a diversos esdeveniments dolorosíssims a la Mar Mediterrània, relacionats amb els naufragis i la crisi dels migrants i els refugiats, sense que Tarragona se n’hagi fet ressò. “Els jocs haguessin hagut de ser un altaveu per reivindicar el nostre mar com un espai de pau i d’esperança per a tothom que busca una vida millor”, ha dit.

Ateses totes aquestes circumstàncies, ICV-EUiA espera que l’equip de govern deixi d’oferir lectures triomfalistes sobre la realització dels Jocs i ofereixi dades concretes sobre el llegat material i immaterial dels jocs, els costos i els beneficis, i faci autocrítica per totes les errades de concepte i organitzatives que s’han vist aquests dies.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar