loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona per fi s'obre a la música de carrer

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 06 de juliol de 2018

Just la mateixa setmana en què dos agents de la Guàrdia Urbana multaven un músic de carrer a Comte de Rius, i només uns dies després que un saxofonista fos sancionat amb 100 euros per tocar al Passeig de les Palmeres, des del consistori tarragoní han girat la truita i reobren els carrers i places de la ciutat als artistes. Neix "Tarragona Patrimoni, músics al carrer".

Foto: @alcarcal

Es tracta d'un programa que té l’objectiu "d’estimular i fomentar la música als carrers de la ciutat, de manera regulada", i segons ha explicat la regidora de Cultura de Tarragona, Begoña Floría, "perquè la música en viu i de proximitat tingui una major presencia a la ciutat i que els nostres carrers siguin aparador dels músics emergents amb tot el seu potencial creatiu i també els professionals, els amateurs, els vinculats a centres de formació (...) en aquesta iniciativa hi ha espai per a tots els instruments i tots els gèneres musicals”.

Entre els punts autoritatzats, hi ha, precisament, tant el Passeig de les Palmeres com el carrer Comte de Rius, on fins ara se sancionava, i disset espais més repartits per tota la ciutat on es podrà actuar amb reserva prèvia. L’activitat dels músics es farà en els llocs autoritzats i en els horaris i les condicions de participació que s’estableixen en aquest nou programa que es posarà en marxa la segona quinzena de juliol.

Haurà de ser música en directe

Per a actuar al carrer els músics hauran de presentar la sol·licitud d’admissió i acreditar-se presencialment a l’Antiga Audiència (pl. del Pallol, 3) els dimarts i dijous de 10 a 13 h. Hauran de demostrar formació o experiència musical i rebran una acreditació personal i intransferible, amb una vigència anual. D’aquesta manera, entraran a formar part d’un registre de músics amb autorització per interpretar música al carrer i podran fer una reserva per actuar en algun dels punts establerts que poden acollir interpretacions musicals.

Les actuacions en un mateix punt tindran una durada màxima d’una hora, només podran reservar el mateix punt dues vegades al dia i fins a un màxim de 3 vegades a la setmana. Les condicions també fixen, entre d’altres, que haurà de ser música en directe i que s’hauran de respectar la mobilitat de la zona i els accessos a comerços i habitatges.

Els 19 punts d’actuació

Rambla Nova, coca central davant del Teatre Metropol

Plaça del Fòrum

Passeig de les Palmeres

Plaça Corsini

Plaça de les Cols

Portal del Roser

Pla de la Seu

Plaça de la Font, prop de les escales de l’Ajuntament.

Plaça del Rei

Carrer Comte de Rius, cantonada carrer August

Plaça Verdaguer

Plaça Imperial Tàrraco, davant estació d’autobusos

Passeig d’Espanya, davant estació de RENFE.

Rambla Lluís Companys, prop de la plaça de la Generalitat

Rambla Campclar

Plaça Constitució de Bonavista

Plaça del Tarragonès, davant del Centre Cívic de Torreforta

Plaça de la Sardana de Sant Pere i Sant Pau

Plaça de l’Església Sant Salvador


Documents

Fitxa ubicació músics al carrer

Condicions de la participació dels músics al carrer


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar