loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els focs italians tornen a guanyar a TGN deu anys després

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 08 de juliol de 2018

Deu anys després, una pirotècnia de fora de l'estat s'ha tornat a emportar el Concurs Internacional de Focs Ciutat de Tarragona. Com ja va passar l'últim cop, l'any 2008, quan el triomf va ser per a l'empresa italiana Ape Romualdo, en aquesta ocasió una altra pirotècnia transalpina, Poleggi, s'ha proclamat guanyadora del certamen.

Foto: circdetarragona.com

Foto: Ajuntament de TGN

La vencedora, que va disparar el castell durant la nit del divendres, ha sumat un total de 1538 punts (d'un total de 2.080); uns guarismes inferiors a la guanyadora de l'any passat, la granadina Maria Angustias, que en va acumular 1.760.

Com a guanyadora del concurs tarragoní, a la pirotècnia Poleggi se li ha atorgat el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i un document acreditatiu amb l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2018.

Durant la lectura del veredicte, s’ha procedit a l’entrega del segon premi, que ha anat a parar la pirotècnia del Mediterráneo, amb 1.382 punts; i del tercer i quart classificats, que han estat Pirotècnia Tomàs i Xaraiva, amb 1.345 punts i 1.316 punts, respectivament. El Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers ha estat per la pirotècnia del Mediterráneo.

A l'hora de prendre la seva decisió, el jurat ha valorat especialment: l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic.

Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

Consulta en el vídeo adjunt els darrers minuts del castell disparat pels italians la nit de divendres.
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar