loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament destinarà 600.000 euros a renovar la carpa de l'auditori del Camp de Mart

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 10 de juliol de 2018

Un cop passats els Jocs, i després d'haver-s'hi disputat la competició de bàsquet 3 x 3, l’Ajuntament de Tarragona ha iniciat els tràmits per la reforma i millora del Teatre Auditori Camp de Mart. La primera actuació que s'hi farà serà la renovació de la carpa, que s'inclourà en els pressupostos de 2019 i que tindrà un cost d'uns 600.000 euros.

Foto: circdetarragona.com

Segons ha explicat la regidora de Patrimini, Begoña Floría, els darrers informes sobre l’estat de la carpa indiquen que l’estructura i la fonamentació mostren un bon estat general de conservació i en recomanen revisar els canals de desguàs de l’aigua procedent de la coberta. Pel que fa a la coberta tèxtil, les darreres inspeccions indiquen que té una vida de 23 anys i que presenta una resistència suficient per a l’ús que actualment té la coberta del Camp de Mart. Tot i això, indiquen que el teixit està sotmès al pas del temps i les inclemències climatològiques que en fan necessària la seva reposició.

"A diferència del Metropol, els primers informes sobre el Camp de Mart ja ens deien que l'estructura de la carpa no queia, que no hi havia perill", ha explicat la regidora de Patrimoni, Begoña Floría, qui ha afegit que l'equipament requereix una sèrie de millores per posar-lo al dia”.

Per la seva banda, el cap tècnic de Cultura, Anton Baixeras, ha reconegut que "des de fa anys teníem la certesa de que la carpa s'havia de substituir", tot i que també ha afegit que, en base a informes d'arquitectes contractats, "l'estructura estava en relatiu bon ús".

Floría ha explicat que en els darrers mesos s’han encarregat informes tècnics de valoració de l’estat, tant de les instal·lacions com de la carpa, per, a partir d’ells, elaborar un projecte que planifiqui les actuacions necessàries i realitzar-les per fases, garantint la convivència amb les activitats programades.

Quant a la resta d'instal·lacions de l'espai, des del consistori s'ha explicat que s’està realitzant un estudi de solidesa de l’edifici, anàlisi de patologies i justificació estructural. Els resultats preliminars assenyalen que l’estructura horitzontal, els forjats de llosa de formigó armat, no pateixen deformacions; alguns elements estructurals verticals o pilars de formigó armat tenen patologies provocades per la humitat i, tot i que no es tem per l’estabilitat de l’estructura, caldrà fer actuacions de reforç.

Pel que fa a l’estructura de formigó s’entén que és sobredimensionada i que per tant està estable, respecte a la fonamentació està suportada directament sobre un terreny natural de roca. A l’espera de l’informe final, la consellera ha explicat que les conclusions d’aquest estudi seran la base per elaborar un projecte per posar al dia el Teatre Auditori Camp de Mart.

Durant la roda de premsa també s'ha parlat de si l'auditori del Camp de Mart requereix o no plans d'autoprotecció perquè s'hi celebrin esdeveniments. En aquest sentit, Baixeras ha recordat que l'espai va deixar de necessitar pla d'autoprotecció des de 2015.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar