loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els plats forts del pla cultural dels Jocs 'punxen' i no atreuen els tarragonins

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 15 de juliol de 2018

El programa cultural dels Jocs Mediterranis no sedueix el públic tarragoní, i el que és pitjor, genera dèficit. A excepció del concert que va oferir l'OBC en homenatge a Pau Casals a la Catedral de Tarragona, en el qual sí hi va haver una molt bona entrada (era gratuïta, amb invitació), els tres espectacles que s'han celebrat al Teatre Tarragona i que estaven cridats a ser referència del menú cultural dels Jocs van punxar i no van atreure els tarragonins.

Una imatge de l'obra 'Edipo Rey'. Foto: tarragona.cat

Parlem d''Edipo Rey' i de 'Calígula'; les dues produccions del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida (la primera, en la versió de Miguel Murillo; i l'altra, dirigida per Mario Gas) que enguany feien el salt a Tarragona amb motiu del programa cultural dels Jocs i que es van presentar a bombo i plateret, i de l'espectacle de dansa 'Dunas', la gira del qual feia parada a Tarragona després d'haver voltat arreu del món amb un èxit de públic aclaparador.

A Tarragona, però, cap de tots no va tenir poder de convocatòria. Entre els dos passis d'Edipo Rey, el cap de setmana del 9 i 10 de juny; els dos de Calígula, el cap de setmana següent (16 i 17 de juny) i Dunas, celebrat el passat 5 de juliol, només es van vendre 383 entrades. 151 per als dos passis d'Edipo Rey; 162 per a les dues sessions de Calígula, i tan sols 70 per a Dunas. En números rodons, més o menys, la meitat del Teatre Tarragona, que té un aforament exacte de 698 espectadors. Això, sí, la xifra de 383 entrades es va aconseguir en cinc sessions; és a dir, amb un aforament potencial de gairebé 3.500 espectadors.

Cada entrada valia 26 euros. Si multipliquem aquesta xifra per 383, els ingressos obtinguts a taquilla és de 9.958 euros; uns guarismes molt inferiors als prop de 20.000 euros que va costar la producció dels tres espectacles i que van a càrrec de l'àrea de Cultura. "Edipo Rey" va costar 3.781, 25 euros; "Calígula", 6.801, 39 euros; i "Dunas", la que menys públic va congregar, tot i que tan sols es va fer un passi, va tenir la producció més costosa: 8.633, 65 euros.

Tots sumats eleven els costos de producció assumits per l'àrea de Cultura a 19.216 euros. Fent la resta, surten els números vermells: el dèficit per aquests tres espectacles és de més de 9.000 euros. I si personalitzem les xifres, l'Ajuntament es va gastar 50 euros per cada espectador per fer-ne la producció.

Des del consistori, que és qui ens ha facilitat les xifres, asseguren que "la despesa de producció està pendent de ser assumida per una subvenció provinent de l'activitats dels Jocs".

Tot i que no els pagarà directament la ciutadania de Tarragona, el caixet dels tres espectacles (120.000 euros) també se sufragarà amb diners públics; en aquest cas pel Ministeri d'Educació, Esport i Cultura.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar