loader
menu

CIUTAT

El gran pla de Tarragona, caducat i amb teranyines

El Circ Ciutat dilluns, 06 d'agost de 2018

Què passa quan consultem una web o un blog, i detectem que l'últim post que s'hi ha penjat és de fa mesos? I si en lloc de mesos, ja fa més de 7 anys que no s'actualitza? El més normal és tancar-lo, renegar-ne i pensar que els impulsors d'aquella pàgina, o ja no existeixen, o que l'empresa ha tancat. En aquest cas, l'empresa no ha tancat ni tancarà perquè és l'Ajuntament de Tarragona.

Foto: Cedida

Els sona el Pla Tarragona 2022? Era el pla de plans, el gran full de ruta que havia de marcar el camí a seguir per Tarragona en mobilitat, cultura, medi ambient, educació, patrimoni... i que es fixava el 2022, d'aquí a tres anys i mig, el termini perquè es complissin els objectius fixats.

La realitat, però, és que l'esmentat web, Tarragona 2022, no s'actualitza des del febrer de 2011 i, lògicament, tant la informació, les dades, el mètode de treball o les persones que van formar estan molt desfassades. Fins a l'extrem que en el pla ni es fa referència als Jocs Mediterranis, la gran pedra angular del govern socialista gairebé des que va arribar al poder.

D'entre els nombrosos avantatges que havia de comportar l'execució del Pla Tarragona 2022, n'hi ha un que diu que "tots els barris estaran connectats a través de corredors verds", que a la zona de Llevant s'hi construïrà la Ciutat de la Música, o de que al 2022 Tarragona "ha de ser una ciutat ben connectada amb el seu territori, nacional i internacionalment, amb el tramvia, el tren convencional i el d’alta velocitat, l’aeroport [...]"

Gairebé no queda cap dels membres del grup impulsor

Un altre aspecte que posa de manifest que el pla 2022 està caducat són els membres del grup impulsor, on ja no queda pràcticament ningú en el seu càrrec. Fins i tot n'hi ha que ja no hi són, com Albert Abelló, mort el desembre passat. Tot i això, segons el web, encara en forma part, i a més, com a president de la Cambra de Comerç... És només un exemple de la deixadesa que projecta aquest "pla de plans", segons el qual, el Delegat del Govern encara és Xavier Sabaté; la Subdelegada és Teresa Pallarès; el president del Port de Tarragona és Josep Anton Burgasé; el portaveu de CiU és Joan Aregio, el d'ERC és Sergi de los Ríos, el Rector de la URV és Francesc Xavier Grau... i un llarg etcètera de noms i càrrecs que ja no es corresponen amb l'actualitat.

Segons la diagnosi feta pels grups de treball, al 2022 la ciutat estarà traient rendiment a totes les seves potencialitats: Turisme (cultural, esportiu, familiar , d’oci i platges), comerç, logística, química bàsica i aplicada, i la recerca. També s'apunta que hi haurà una bona xarxa d’equipaments i activitats culturals a l’abast de tota la ciutadania.

Era fum o no, el pla Tarragona 2022?


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar