loader
menu

CIUTAT

Les reivindicacions dels veïns de la zona centre arriben al ple

El Circ Ciutat dilluns, 16 de juliol de 2018

Un cop vist que l'Ajuntament no atèn les seves peticions, els veïns i veïnes de la zona centre de Tarragona han traslladat les seves propostes de revitalització del barri als grups de l'oposició, que les portaran al proper plenari en forma de moció.

Una imatge virtual de la zona centre reconvertida en Illa Corsini, un dels projectes que reivindica l'AV Tarragona Centre. Foto: cedida

Així ho han anunciat els grups municipals de PDECat, CUP, Ciutadans i ERC, que demanaran que durant l’any 2018 es duguin a terme una sèrie d’actuacions, amb caràcter urgent. Entre d'altres peticions veïnals, demanen que es posin papereres als laterals del mercat, que s'executin les obres de millora de la Plaça Corsini, que s'instal·lin nous parcs infantils, que es limiti la proliferació de terrasses, que s'aprofitin espais públics de titularitat municipal actualment en desús obrint-los a la ciutadania, que es facin netejar els locals comercials buits, que es controli el soroll de la clientela dels bars i que es faci un seguiment de la neteja de la via pública.

Els grups que defensaran la moció veïnal recorden, a més, totes les accions que ha vingut celebrant l'AV Tarragona Centre amb l'objectiu, no només de revitaitzar la zona, sinó també per evitar-ne la degradació. Una de les principals, al voltant dels usos de l'edifici del Banc d'Espanya; un espai que reclamen que tingui un ús cívic, cultural i ciutadà. També que es resolgui la manca de parcs infantils al centre, així com la proposta de transformar solars buits en horts urbans.

La moció que defensaran conjuntament ERC, PdeCAT, la CUP i Ciutadans recorda que al gener ja es va acordar la creació de la comissió de transformació en illa de vianants la zona de plaça Corsini, un projecte prèviament aprovat en el Ple. Des de molt abans, l’Associació de Veïns del Centre ha desenvolupat anàlisi, propostes i mesures diverses que proposaven que s’emmarquessin dins d’un Pla Integral de Recuperació del Centre.

Un pla integral per recuperar el centre de Tarragona

En la moció també es posarà de manifest la voluntat dels veïns de l'AV Tarragona Centre: Pel període de 2019 a 2020 demanen que es dugui a terme la redacció i execució d’un pla integral per recuperar i revitalitzar la zona, i que hauria d’incloure:

- Dotar d’equipaments municipals el barri, amb la proposta que es destini el Banc d’Espanya a fer el gran centre cultural i social de Tarragona.

- Reformar l’entorn urbà, amb més places, zones per a vianants i parcs infantils.

- Fer un centre més verd, creant noves zones enjardinades i recuperant per a la ciutadania espais desaprofitats.

- Afavorir el reciclatge urbà, amb ajuts a la rehabilitació d’habitatges buits o envellits.

- Evitar el monocultiu de bars i terrasses.

- Generar espais per a horts comunitaris al centre de la ciutat i tenir una ciutat més neta.

Alhora, caldria fer un pla d’ajut i recuperació al petit comerç i crear zones verdes d’aparcament per a residents en la zona centre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar