loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN lluirà el seu patrimoni durant les nits d'estiu: arriba 'Amfiteatrvm'

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 17 de juliol de 2018

Doble oferta per a les nits d’estiu a Tarragona i amb l'Amfiteatre romà com a escenari privilegiat. Del 27 de juliol al 25 d'agost arriba l’espectacle Amfiteatrvm, on l’espectador viatjarà en el temps per veure com una de les icones patrimonials de la ciutat es converteix en una petita Roma. Tindrà lloc els divendres i dissabtes a les 22 hores, i serà en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

Imatge promocional de l'espectacle 'Amfiteatrvm'. Foto: Rafael López Monné

A més, la proposta es podrà complementar amb una visita nocturna a l'espai, que inclourà la projecció d'una versió de 30 minuts, produïda expressament, del primer capítol del documental "Ingeniería Romana". Les visites amb projecció tindran lloc de diumenge a dijous, del 27 de juliol al 25 d’agost a les 22h (anglès) i a les 22.40h (castellà) i tindran el mateix cost que l'entrada regular a l'Amfiteatre.

Un espectacle renovat de gran format i amb una forta aposta tecnològica

Amfiteatrvm, la nova denominació de Tarragona Història Viva, compta amb més de 100 persones implicades, de les quals 50 sortiran a l’escenari, que aquest cop ocuparà les dues parts de l’arena. Les noves tecnologies estan integrades a Amfiteatrvm amb imatges que es projectaran en una gran pantalla de 8m x 4,5m (10.000 lumens) i també a l’arena (20.000 lumens), i cavalcaran d’un lloc a l’altre amb una banda sonora envolvent.

A Amfiteatrvm veurem com neix un amfiteatre, viatjarem per l’imperi i descobrirem la història de Lupus, un gladiador disposat a lluitar per restablir una injustícia i assolir la glòria de la victòria, tot plegat amb una posada en escena important amb alta tecnologia.

"La creació d'un producte turístic a l'Amfiteatre ajuda a posicionar Tarragona com a ciutat Patrimoni Mundial capdavantera en la reinterpretació de la història a través de la recreació en viu i de les noves tecnologies i contribueix a la consolidació d'una indústria cultural al voltant d'aquestes activitats, ja que s'ha comptat amb diferents agents del territori", ha destacat la presidenta del Patronat de Turisme de Tarragona, Inma Rodríguez.

La transició de Tarragona Història Viva a Amfiteatrvm implica nombroses novetats, com són l'ampliació d'una a dues nits a la setmana, la conversió en un espectale de gran format, la introducció d'un relat a la narrativa, l'aprofitament de les dues parts de l'arena i les millores tecnològiques a la pantalla gegant i les projeccions a l'arena. Alhora, ha fet menció a la continuïtat d'alguns dels objectius ja marcats l'any passat, com aconseguir la immersió en la història de la nostra ciutat de forma accessible i atractiva per a totes les edats, de manera que el públic familiar segueixi sent el públic majoritari de l'espectacle.

Les entrades per assistir a Amfiteatrvm ja s'han posat a la venda aquest mateix dimarts, tindrà lloc els divendres i dissabtes a les 22 hores, del 27 de juliol al 25 d’agost, i serà en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

Fitxa artística d'Amfiteatrvm

Director artístic: Pep Vergé

Guionista: Joan Rioné

Creació de continguts audiovisuals: José Antonio Muñiz

Grups de reconstrucció històrica: Thaleia i Tarraco Lvdvs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar