loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament s'oblida de les associacions de veïns

El Circ Ciutat dimarts, 17 de juliol de 2018

Ara fa uns dies, els veïns del carrer Comte denunciaven que el finançament per a la festa #pilonsparade va sortir de les seves butxaques perquè l'Ajuntament encara no els havia comunicat la subvenció de què disposarien per enguany. A l'altra banda de la ciutat, a Ponent, la presidenta de l'AV Parc Riuclar explicava al Circ que per la festivitat de Sant Joan va haver de pagar les coques també de la seva butxaca, així com el pagament mensual del lloguer del local i de la factura telefònica.

Una imatge de la festa #pilonsparade d'enguany. Foto: circdetarragona.com

Són només dos exemples de les dificultats que estan tenint les associacions veïnals de la ciutat per tirar endavant les seves celebracions estivals, i que tenen com a rerefons l'oblit i la poca, o nul·la, eficiència del consistori alhora de gestionar les subvencions anuals.

La problemàtica, que afecta de ple a tots els ens veïnals de la ciutat, arribarà aquest divendres al ple municipal, de la mà del grup municipal d'ERC, que demanarà a l'Ajuntament que es disculpi amb les entitats que s’han vist perjudicades pel retard, l’incompliment i la incertesa del finançament de les seves activitats. "La tasca de les entitats socials i veïnals ha de ser un pilar de la participació ciutadana. L’incident d’aquest estiu amb el pagament de les subvencions requereix una resposta municipal decidida i ens brinda l’oportunitat de millorar", ha criticat el portaveu republicà, Pau Ricomà.

Des d'ERC també s'instarà a l'equip de govern de Ballesteros que posi mesures per evitar que es repeteixin aquests problemes: "Som conscients que es tracta d’una ineficiència de l’administració que no ha estat voluntat de ningú, però com a Ajuntament hem de treballar per a que no es repeteixi".

Per tal de donar solució al problema, els republicans proposen la creació d’un ‘equip de suplències’ que pugui donar resposta a circumstàncies imprevistes, com baixes laborals o pics de feina, per tal d’evitar que es repeteixin situacions com les que han patit les associacions. "L’equip de suplències i de suport, amb personal tècnic polivalent, oferiria ajuda tècnica a les àrees de treball prioritàries que requereixin temporalment suport per excés de feina, baixes laborals o qualsevol altra raó", explica Pau Ricomà.

Els republicans apunten que el problema que han tingut les associacions de veïns és un dels molts que es donen en l’administració local i reivindiquen que ‘cal pensar solucions eficients i estudiar la possibilitat de reforçar la plantilla municipal per acabar amb les disfuncions que es donen en àrees com les tramitacions electròniques, l’assessorament o la gestió de subvencions entre molts d’altres’.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar