loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Teatre Metropol, un forn per al públic

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 18 de juliol de 2018

El sistema de climatització del Teatre Metropol continua generant maldecaps i, ara a l'estiu, lògicament, calor, i un cert malestar per als espectadors. Això és el que va provocar que un dels espectacles inclosos dins del Festival Líric Internacional Daurada Escena que estava programat pel passat 7 de juliol al teatre modernista es traslladés finalment al Palau de Congressos.

Foto: circdetarragona.com

Davant la imminència del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), que té en el Metropol un dels seus principals espais, el Circ va preguntar a l'Ajuntament si se solucionarien els problemes amb l'aire acondicionat del teatre perquè el públic que assistís a l'esmentat certamen no patís calor. Des del consistori tarragoní se'ns va assegurar, via mail, que els problemes de climatització al Metropol s'havien solucionat, que tot estava correcte, i que el FITT se celebraria amb total normalitat.

L'Ajuntament va dir que els problemes de climatització estaven solucionats

Sembla ser, però, que el que ens va dir l'Ajuntament, o no era cert, o és que els problemes de climatització que van dir que estaven arreglats el passat 13 de juliol han reaparegut al cap de tan sols cinc dies, i que l'avaria, per tant, persisteix.

Per què diem això? Doncs perquè el grup municipal de la CUP ha denunciat aquesta mateixa tarda que "les actuacions del FITT al Metropol es desenvolupen enmig d’una calor sufocant". Els cupaires expliquen que ha tingut coneixement de diverses queixes en relació a les condicions en les quals s’estan oferint espectacles al Metropol. "Tant el personal que hi treballa com les persones que hi assisteixen en qualitat d’espectadores han de patir les conseqüències d’una nul·la climatització..."

La formació anticapitalista lamenta que "la situació no és nova", tot recordant que el juliol passat el Metropol va acollir un festival de final de curs d’una escola de dansa de la ciutat, i part del públic fins i tot va exigir full de reclamació per la calor insuportable patida. A això cal afegir el trasllat de l'espectacle inclòs dins del cicle Daurada Escena del que es parla en l'inici de la notícia.

Plagues parasitàries als pisos de dalt del Metropol

La formació independentista denuncia que ha tingut coneixement de l’existència de plagues parasitàries a l’edifici fruït de la brutícia acumulada al terrat. A més, els excrements i aquesta brutícia, que inclou restes de coloms morts, desprenen una olor insuportable dels pisos del Metropol, que són propietat municipal.

La CUP qualifica d’inadmissible que l’equip de Ballesteros gestioni d’aquesta manera un equipament tan emblemàtic com és el teatre modernista de la ciutat, la qual cosa dóna una imatge pèssima de l’Ajuntament. Al mateix temps, els independentistes consideren poc ètic que el consistori permeti que treballadors i treballadores hagin de dur a terme les seves tasques en aquestes condicions.

Per tot plegat, per les persones que volen gaudir de l’oferta cultural del Teatre Metropol en condicions dignes, pel personal que hi treballa i per la imatge de la ciutat, la CUP exigeix solucions immediates i que en cap cas vagin en detriment del FITT.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar