loader
menu

CIUTAT

Els marxants de la Rambla no accepten el trasllat 'exprés' a Corsini

El Circ Ciutat dijous, 19 de juliol de 2018

Avui no era un dia qualsevol al mercat de la Rambla Nova. A priori havia de ser el darrer dia en què els marxants estaven instal·lats a la principal artèria de la ciutat, ja que l'ordre de l'empresa de mercats, Espimsa, era que el proper dia de mercat, el dimarts 24 de juliol, ja havien de vendre a la plaça Corsini.

L'Ajuntament, però, no farà marxa enrere i anuncia que el trasllat serà el dia 24. Polèmica a la vista.

Sembla ser, però, que no serà així. "Intentarem muntar una altra vegada a la Rambla, i si no ens deixen, adoptarem alguna mesura de pressió". Aixi ho ha explicat al Circ el president de l'Associació de Marxants de la Província de Tarragona i també paradista de la Rambla, Josep Gómez, qui ha recordat que durant tota la jornada del dijous han entregat una circular a tots els paradistes per explicar-los que les diferents associacions que integren el mercat setmanal havien arribat a un acord de no acceptar fer el canvi a Corsini el dia imposat per l'Ajuntament, el 24 de juliol.

Foto: circdetarragona.com

Així, doncs, es preveu un proper 24 de juliol mogut i qui sap si amb protestes per part dels paradistes. "Vam tenir una reunió abans dels Jocs i vam acordar no fer el trasllat fins setembre, i per sorpresa nostra, després ens diuen que ha de ser el 24", lamenta Gómez, qui acusa l'empresa de mercats de desatendre les peticions dels paradistes i, en certa manera, d'imposar més que negociar la marxa a Corsini.

Un dels raons que argumenten els paradistes és que fer el trasllat en plena temporada estival no és la millor solució. A més, consideren que abans d'haurien de resoldre els problemes de mobilitat que comportarà per a molts comerciants la reubicació a Corsini, ja que molts fan servir els vehicles com a magatzem, i a la plaça del Mercat no el podran tenir. "Serà un caos".

Espimsa reitera que el trasllat serà el dia 24

El consell d'administració de l'Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives Municipals S.A. (ESPIMSA) ha ratificat, en la reunió extraordinària celebrada aquesta tarda, la voluntat de l'empresa que els marxants que configuren el mercadet que s'ubica cada dimarts i dijous al centre de la ciutat retornin dimarts vinent, 24 de juliol, a la ubicació original de la plaça Corsini, un cop ja s'han completat tots els treballs en aquest emplaçament.

La presidenta d'ESPIMSA, Elvira Ferrando, ha declarat: "Durant la reunió s'ha tractat profundament aquesta qüestió i s'ha constatat l'existència d'una amplíssima majoria perquè la Rambla Nova quedi alliberada la setmana vinent, tal com estava previst, en benefici del conjunt del comerç i de la ciutat. Tant els representants dels paradistes com els dels grups municipals han donat suport a l'opció planetjada per la presidència de l'empresa, amb l'única excepció de Ciutadans, que manifesta la preferència perquè els marxants mantinguin la seva ubicació actual fins a finals de setembre o principis d'octubre".


Documents

Circular Marxants no al trasllat a Corsini


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar