loader
menu

CIUTAT

La rebel·lió dels paradistes

El Circ Ciutat dimarts, 24 de juliol de 2018

Lluny de solucionar-se, el trasllat del mercadet de la Rambla Nova a plaça Corsini s'ha enquistat i ara mateix predir la data en què el mercat es reubicarà al costat del Mercat Central és una incògnita. Tot i que tres parades sí han fet cas del decret signat per l'Alcalde i han obert al nou emplaçament, la gran majoria se n'ha desentès i ha dedicat tot el dia a mobilitzar-se i a protestar contra una mesura que, segons el seu parer, no els beneficia.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Un cop feta la mobilització, tant a la Imperial, a la Rambla, com a Corsini, els paradistes han acudit a la plaça de la Font, amb l'objectiu de reunir-se amb representants municipals. Les converses a l'Ajuntament entre representants de les quatre associacions de paradistes i Espimsa, amb la presidenta Elvira Ferrando al capdavant (l'alcalde no hi ha estat present), han acabat sense acord.

L'exemple és que els paradistes s'han aixecat de la taula davant la impossibilitat que des del consistori fessin cas a les seves peticions, que consisteixen, a grans trets, que el trasllat a Corsini s'endarrereixi fins el 16 d'agost. Un suggeriment, però, diferent al que mantenien ara fa uns dies, quan la seva intenció era negociar perquè la reubicació a Corsini no es fes fins passada la temporada estival.

En el vídeo que s'adjuntem, Josep Gómez, president de l'Associació de Marxants de la Província de Tarragona; i Enric Daza, president de l'associació de Marxants de Tarragona, lamenten la falta d'acord i la poca flexibilitat per part de la presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, que es manté inalterable i que insisteix que la data pactada pel retorn a la plaça del Mercat era el 24 de juliol.

El proper dia de mercadet setmanal és el proper dijous. Els paradistes ja han anunciat que seguiran la mateixa fòrmula que avui dimarts: intentar muntar a la Rambla, i si no els deixen, seguiran les mobilitzacions. Ara bé, també és de preveure que, tal com ha passat avui dimarts 24 de juliol, alguns comerciants muntin parada a Corsini. Avui n'eren tres, tot i que la presidenta Ferrando ha matisat que tot i que han obert tres parades, el número de paradistes disposats a obrir a Corsini era de 10.

Un altre dels punts de fricció entre els paradistes i Espimsa és el de la mobilitat; un assumpte que, segons els comerciants no està ni molt menys resolt amb la marxa a Corsini. En aquest sentit, durant la trobada entre Espimsa i els paradistes s'ha parlat d'una "oferta" per tal que les tarifes del pàrquing de Corsini resultin més assequibles per als paradistes. A ulls dels comerciants, una oferta ridícula.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar