loader
menu

CIUTAT

La reconstrucció de la barana de la Baixada Misericòrdia, encara sense data

El Circ Ciutat dimarts, 24 de juliol de 2018

La celeritat i la diligència amb que actua la Brigada Municipal de l'Ajuntament de Tarragona per reparar i solucionar desperfectes a la via pública és sempre una incertesa. N'hi ha que acumulen mesos i d'altres, en canvi, s'enllesteixen en un obrir i tancar d'ulls.

Foto: circdetarragona.com

D'aquí a menys de dos mesos ja farà un any que un camió de fruita va perdre els frens i va bolcar a la Baixada Misericòrdia, trencant bona part de la barana que toca al carrer Trinquet Vell, i el que és pitjor, ferint de gravetat un vianant que passejava per la zona, i que sortosament ja es troba recuperat.

Igual que en d'altres actuacions que s'han anat eternitzant i fins i tot s'han encallat, fa la sensació que l'actuació provisional que es va fer a la barana es pot mantenir inalterable al pas del temps fins que arribi un moment en que els tarragonins la percebem com un element més del mobiliari urbà.

Quan recuperarà la barana el seu aspecte original? Què s'ha fet durant aquests deu mesos? Aquesta és la pregunta que hem traslladat a l'Ajuntament de Tarragona. Des del consistori han explicat al Circ que "el projecte de reconstrucció de la barana, perquè recuperi l’aspecte original, ja està enllestit i està a punt d’iniciar-se el tràmit de la seva licitació per un preu al voltant dels 50.000 euros".

Pel que fa als terminis d'execució, des de l'Ajuntament insisteixen que "no hi ha una previsió exacta de quan es podran dur a terme els treballs", que depèn de quan es liciti i de a qui s'adjudiqui, però apunten que "és probable que s’acabi executant a la tardor per no interferir amb el desenvolupament del cicle festiu de la ciutat·.

Des de la Conselleria d’Espais Públics es vol fer constar que la tramitació d’aquest tipus d’actuacions és necessàriament llarga, ja que en tractar-se d’una actuació urbanística requereix del vist-i-plau de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural a Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar