loader
menu

CIUTAT

Poblet veta una moció per decidir si es penja un llaç groc a la façana de la Diputació

El Circ Ciutat dimecres, 25 de juliol de 2018

No hi haurà llaç groc a la façana de la Diputació de Tarragona. Tot i que l'ens supramunicipal està governat pel Partit Demòcrata; un partit amb gent empresonada i exiliada, i fins i tot una de les seves diputades va rebre als membres del col·lectiu Tercera Joventut per la República i els va fer un discurs d'acollida, finalment el ple del proper 27 de juliol no inclourà la petició perquè de la façana principal de l'edifici hi pengi el símbol de llibertat per als presos polítics.

Una imatge de l'acte que va celebrar el col·lectiu Tercera Joventut per la República davant de la Diputació el passat mes d'abril. Foto: ERC

Qui ho ha impedit? Segons han denunciat els grups d'ERC i de la CUP a la Diputació, qui ha decidit que no es porti al ple aquesta votació ha estat el mateix president, Josep Poblet. Republicans i cupaires han lamentat que el dirigent del PdeCAT hagi vetat una moció que feia costat a la petició que en el seu dia (10 d’abril) el col·lectiu Tercera Joventut per la República va adreçar a Poblet per escrit.

"Aquell 10 d’abril, tres grups de la Diputació, ERC, CUP i PDeCAT, vam atendre la gent que va venir al Palau, i els vam comunicar que estaríem ametents a la seva petició que van lliurar per escrit. Avui hi ha dos grups, CUP i ERC, que volem portar a debat aquesta petició i n’hi ha un, PDeCAT, que ho impedeix”, ha criticat el portaveu del Grup d’ERC a la Diputació, Pau Ricomà, qui afegeix que “no és de calaix que aquell dia una diputada de PDeCAT fes un discurs d’acollida a la gent manifestada i ara la presidència de la institució no hagi inclós una moció sobre el tema en l’ordre del dia del ple de juliol”.

Des d’aquell 10 d’abril, Tercera Joventut per la República espera resposta. Davant la manca d’aquesta, CUP i ERC van insistir-hi durant el mes de maig i juny en sengles reunions de portaveus a la Diputació. Com que al mes de juliol no hi havia encara resposta, els dos grups han presentat en temps i forma una moció que demana el que l’entitat de Tarragona sol·licitava: “Que es pengi un llaç groc a la façana del Palau de la Diputació, tal i com va sol·licitar el col·lectiu Tercera Joventut per la República, així com a la resta d’edificis de la Diputació de Tarragona.”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar