loader
menu

CIUTAT

Els marxants s'instal·len a Corsini, però no pagaran quota fins que no s'atenguin les seves peticions

El Circ Ciutat dijous, 26 de juliol de 2018

Després de la jornada de protestes i de mobilitzacions del passat dimarts, els marxants de la Rambla s'han instal·lat per fi a la plaça Corsini. La reubicació, però, no significa que hagin dessistit en les peticions que van fer arribar a l'empresa municipal de mercats i, ni molt menys, que hagin abaixat els braços. "És ridícul fer guerres i perdre dies de mercat", ha explicat al Circ el president de l'Associació de Marxants de Tarragona, Enric Daza, qui ha assegurat que "primer van fer protestes, després hem actuat amb intel·ligència; això no és claudicar".

Foto: twitter

Els marxants, en un 95 per cent, van decidir no acceptar dos dies de mercat més a la Rambla, que era el que els proposava Espimsa, i van acordar que el dijous 26 començarien a Corsini. Això, sí, s'han traslladat guardant-se un as a la màniga, ja que fins que Espimsa no resolgui les diferents problemàtiques sorgides amb el trasllat, els comerciants no pagaran la quota que els cobra l'empresa de mercats, a trimestre vençut. La pròxima factura se'ls havia de carregar d'aquí a uns dies, i segons Daza la retornaran.

Entre les assignatures pendents que hauria de resoldre Espimsa, està la mobilitat i l'aparcament per als vehicles dels marxants. L'oferta d'abaratir la tarifa del pàrquing no convenç els comerciants, i a més, tampoc és viable, ja que molts dels camions i furgonetes són més grans que les places de l'aparcament. Per aquest motiu, han demanat poder utilitzar, com a mínim, les zones de càrrega i descàrrega dels carrers Canyelles, Soler, en espera que des del consistori n'ampliïn el número per tal de fer encabir prop de quaranta vehicles.

Altres condicions que han posat els marxants són, per exemple, que es retiri la caseta d'Endesa, encara present, que molesta a diferents parades. També que es modifiqui la distribució de l'espai de les parades ubicades als carrers Reding i Governador González, que es treguin els grans tòtems publicitaris de Mercadona i de Veritas, entre d'altres suggeriments, i que se solucionin els problemes que tenen algunes parades que tenen toldos automàtics, que es veuen afectats pels fanals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar