loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El pub Highland liquida els seus deutes amb l'Ajuntament: 31.000 euros

Sergi Casado Ciutat dimecres, 05 de juny de 2013

Fa uns anys, el pub Highland, ubicat a la rambla Vella, va anar associat a la polèmica arran de les múltiples sancions que li va imposar l'Ajuntament per incompliment de llicència. Fins i tot, el consistori va decretar quatre mesos de tancament. Ara, però, totes les multes acumulades ja han estat pagades. Segons dades facilitades pel mateix consistori tarragoní, els propietaris de la cerveseria han abonat 31.404 euros; un càstig que es deriva, principalment, per manca de llicència per a l'activitat realitzada, excés d'aforament, infracció del dret d'admissió, manca de vigilant de seguretat, no identificació dels controladors d'accés i manca de rètols obligatoris.

Una imatge de l'interior del pub Highland. /facebook.com/highland

Aquesta quantitat és, sens dubte, la més elevada del llistat de sancions a un total de 17 locals d'oci nocturn de Tarragona que ha anat regulant l'equip de govern de Josep Fèlix Ballesteros durant els cinc primers anys de mandat (2007-2012), sobretot arran de l'entrada en vigor de la directiva europea Bolkestein el desembre de 2009. Durant aquest període de temps, fins a tres regidors han ocupat l'àrea de Llicències: Carles Castillo, Lola Herrera i, des de fa fa dos anys, Begoña Floría, la qual és germana d'un dels antics responsables de la cerveseria de la Rambla Vella.

Els diners que ha hagut d'abonar l'empresa propietària del pub, Highland Tarragona 2020, és sensiblement inferior als 50.000 euros, que és la quantitat apuntada, ara fa tres anys, per dues patronals de l'oci nocturn, les quals creien que la cerveseria havia estat actuant de manera clandestina, i això suposava competència deslleial.

Segons l'Ajuntament de Tarragona, el pub de la rambla Vella ja ha liquidat tots els comptes pendents, i des de fa quasi tres anys disposa de la llicència de sala de festes.

Al marge del Highland, des de l'àrea de Llicències també treballat per normalitzar la situació de molts altres bars i pubs de la ciutat. Això, sí, les sancions són molt inferiors. El segon en el rànquing de sancions és La Gran Manzana, ubicat al Port Esportiu, al propietari del qual se l'ha multat amb 9.600 euros (dividits en dues sancions de 6.000 i de 3.600) i amb quatre mesos de tancament. En aquest pub, l'estiu de 2011 s'hi va fer una intervenció policial i es va sancionar l'amo per tolerància d'estupefaents, incompliment en la llicència, infraccions en l'horari de tancament i deficiències en matèria d'higiene, entre d'altres.

El Candil, a la plaça de la Font, ha hagut de pagar l'incompliment de llicència i l'excés d'aforament amb 6.000 euros. Altres locals expedientats des de 2007 fins 2012 han estat Tirant lo Blanc (anteriorment Leila) amb 4.800 euros i 36 dies de tancament; la sala El Cau, amb 4.500 euros, per manca de llicència per a l'activitat realitzada, per infracció de l'horari de tancament i també per excés d'aforament.

El Trilogy, al carrer Cervantes; el Kamelot, a Rebolledo; el Lab, a la rambla; i el Tropicana també han hagut de fer front a sancions per valor de 3.000 euros. Els motius obeeixen, principalment, a l'incompliment de llicència i a les infraccions en l'horari de tancament.

El Manhattan, a la plaça del Fòrum (2.101 euros); l'antic Tupac Amaru, a la Via de l'Imperi (1.800 euros) i el Lubrades (1.501 euros) són els últims establiments que han estat sancionats amb multes de més de mil euros. La Bola de Cristal i l'Antiquari, amb càstigs de 360 euros cadascun, també apareixen al llistat oficial de l'Ajuntament de Tarragona. Per últim, el Cube i el Mayorca han hagut de tancar durant sis i set mesos, respectivament. Tot i que no hi figura, tant la Sala Zero com el pub Loop (actualment Les Golfes Club) també van estar tancats cautelarment durant un temps. La Zero, però, ja disposa de la llicència que venia sol·licitant des de feia anys, Cafè-cantant.

Amb aquesta actuació, que li ha suposat ingressar més de 70.000 euros, el consistori tarragoní ha tractat de posar fil a l'agulla al panorama de l'oci nocturn, tot adaptant les llicències de molts locals a l'activitat real que duen a terme. En aquest procés també hi participa la plataforma Nits Q.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar