loader
menu

CIUTAT

TGN combat la venda d'alcohol a menors

El Circ Ciutat diumenge, 29 de juliol de 2018

Campanya de la Guàrdia Urbana de Tarragona i dels Mossos d'Esquadra contra la venda d'alcohol a menors. La iniciativa, que porta com a lema "Si ets menor, sense alcohol" i que s'allargarà fins el 30 de setembre, demana la complicitat dels comerciants que venen begudes alcohòliques en els seus establiments, en una acció conjunta entre la Urbana, els Mossos, l'Agència de Salut Pública i la Policia Portuària de TGN.

Foto: Ajuntament de Tarragona

Una imatge del pòster de la campanya "Si ets menor, sense alcohol". Font: Ajuntament de Tarragona

Com funcionarà?

Els agents s'adreçaran als comerços de la ciutat que venen begudes alcohòliques per promoure la consciència entre aquest sector dels riscos que comporta per a la salut dels adolescents permetre que aquest col·lectiu pugui adquirir productes amb alcohol (intoxicació, agressivitat, assetjament masclista, conducció de vehicles sota els efectes de l’alcohol, relacions sexuals sense protecció...) i també les conseqüències legals de vendre'ls alcohol (la infracció està qualificada com a greu i la quantia de la multa és graduable entre 3.005,07 euros i 15.025,30 euros).

La campanya contempla la distribució de material i informació en els establiments habilitats per a la venda de begudes alcohòliques. En aquest material es donen recomanacions als establiments en els següents termes:

Si tenen dubtes sobre l’edat d’una persona que vol adquirir begudes alcohòliques. Els comerciants poden demanar el DNI i si la persona es nega a mostrar-lo es poden negar a servir la beguda alcohòlica. En aquest sentit, els comerciants que sospitin que l’alcohol que compri una persona major d’edat acabarà a mans d’un menor hauran d’informar al client sobre la normativa vigent i en què consisteix la iniciativa ‘Si ets menor: sense alcohol’

Com gestionar la negativa a vendre alcohol

Per facilitar la manera de negar-se a vendre alcohol, la campanya recull una sèrie de consells per fomentar l’assertivitat i es donen consells com justificar la negativa en la conducta i no en la persona, recordar al comprador que no es tracta d’una decisió personal sinó en base a la normativa, o oferir alternatives com ara begudes sense alcohol. Cal recordar que aquesta campanya es preocupa per la salut dels menors d’edat i per aquest motiu es fomenta que no se’ls vengui ni subministri begudes alcohòliques.

Davant d’actituds agressives o violentes per part de persones majors i menors d’edat. Aquest tipus d’actituds són motiu suficient per negar la venda d’alcohol però això s’ha de fer amb respecte cap al client i sense posar-lo en evidència davant de terceres persones. No s’ha de perdre la calma i, en cas que el comprador no desisteixi de la seva actitud, trucar al 112.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar