loader
menu

CIUTAT

Ballesteros: 'El llegat dels Jocs és i serà clarament assumible'

El Circ Ciutat dilluns, 30 de juliol de 2018

L'alcalde Ballesteros ha abaixat la persiana al curs polític exhibint múscul i trient pit pels Jocs Mediterranis, just quan es compleix un mes que van finalitzar, deixant llums però també moltes ombres. Per al batlle, però, tot llums i de les que més il·luminen. "S'han fet i han deixat en evidencia les crítiques, algunes de les quals malintencionades", ha explicat en una conferència-col·loqui celebrat a la Cambra de Comerç, a primera hora del matí, i en un format al que no té gaire acostumat a la societat cívica i política tarragonina.

Una imatge de Ballesteros, rebent el Príncep Albert de Mònaco quan va visitar Valls durant els Jocs. Foto: Tarragona 2018

Una imatge de la clausura dels Jocs, celebrada al Nou Estadi. Foto: circdetarragona.com

Sota el lema "Tarragona, del 2008 als Jocs", en una sala d'actes plena a vessar, Ballesteros ha aprofitat per fer un balanç triomfant dels deu anys de govern socialista, posant un èmfasi especial en els Jocs; un esdeveniment que, segons el seu parer i lluny de les crítiques rebudes, "ens han permès assolir una triple fita: cohesionar la ciutat, projectar-la internacionalment i proveir-la d’unes instal·lacions modèliques”.

A més, també ha aprofitat per vendre que els Jocs "han generat treball, inversió i activitat" i "el llegat és i serà clarament assumible".

Acompanyat d'un power point amb tot el llistat d'inversions fetes a Tarragona des que és alcalde (des de 2008 fins a l'actualitat, 374, 8ME), Ballesteros s'ha referit al "llegat econòmicament assumible" que deixen els Jocs, tot recordant que s'havia fet esforç petit i que ara ja està amortitzat. Es referia als 12ME invertits directament per les arques municipals en l'esdeveniment l'any 2016, i que consisteixen en la urbanització de l'Anella Mediterrània. "No només estan amortitzats, sinó que estan superamortitzats", ha destacat l'alcalde, qui ha afegit que des de llavors (2016) s'han anat amortitzant 15ME anuals. D'aquesta manera, segons Ballesteros, "els Jocs “no només no deixen endeutada la ciutat, sinó tot el contrari”.

A més, ha celebrat que la inversió pels Jocs, de 96ME, ha estat la més gran que mai ha rebut Tarragona.

Amb les xifres del seu power point, la inversió en els Jocs ha suposa menys del 4% del total de les inversions municipals realitzades durant el seu mandat, amb un total que ascendeix a 374,8 milions d’euros i que han prioritat a àmbits com l’urbanisme i els espais públics (64,99 ME), el comerç (46 ME) o la cultura i el patrimoni històric (21,53 ME), entre altres.

Sobre com mantindran el llegat dels Jocs, Ballesteros ha assegurat que la inversió anual en subministraments "suposarà 284.691 euros, el 0,84% del total pressupostat per tota la ciutat que puja a 33,56 milions". També ha insistit que juntament amb la Generalitat estan miran de trobar la fòrmula per gestionar l'Anella.

Tot i que ser preguntat pel número d'entrades venudes durant els Jocs, Ballesteros l'ha tornat a esquivar: "No donarem dades parcials; les donarem quan tot estigui tancat, hi ha proveïdors que encara ens estan enviant factures."

Pel que fa al seu futur, l'alcalde ha tornat a donar llargues sobre si es presentarà a la reelecció i ha postposat la decisió fins a la tardor.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar