loader
menu

CIUTAT

Alerten sobre el descontrol en la venda de collars prohibits per a gossos

El Circ Ciutat dimecres, 01 d'agost de 2018

Transcorreguts més de 9 mesos des de l'entrada en vigor de l’ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals de Tarragona, la Secció de Dret Animal del Col·legi d'Advocats de Tarragona (ICAT) constata que en molts dels comerços de la ciutat se segueixen venent determinats collars que d'acord amb la nova normativa estarien prohibits.

Foto: Cedida

L'ICAT recorda l'article 36 de l'ordenança: “Quedarà totalment prohibit l’ús de collars estranguladors, elèctrics, de pues o qualsevol altre que afecti al benestar a l’animal”. Els advocats tarragonins alerten, a més, que els establiments que tenen a la venda aquesta tipologia de collars van des de centres veterinaris, botigues epsecialitzades d'animals, basars multipreu i grans superfícies, entre d'altres.

Per aquest motiu, l'ICAT ha enviat un comunicat a les associacions de comerciants i altres agents implicats sol·licitant que s’adverteixi els consumidors de la prohibició d’usar determinats collars per a gossos que estan prohibits per l’ordenança tarragonina, en vigor des del 17 de novembre de 2017.

La Secció de Dret Animal de l’ICAT considera que “és fonamental que aquesta prohibició es faci arribar als comerciants i consumidors per tal de vetllar pel compliment de l’Ordenança i pel benestar dels animals”. La Secció recorda que la Ley General para la Defensa de los consumidores y Usuarios, en el seu article 8.d, disposa que “són drets bàsics dels consumidors i usuaris rebre informació correcta sobre el bé adquirit i l’educació i divulgació per a facilitar el coneixement sobre el seu ús adequat, o en el seu cas la prohibició del mateix. Des de la Secció de Dret Animal defensen que “en aplicació d’aquest article es podria derivar responsabilitat per als venedors que comercialitzen aquests dispositius”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar