loader
menu

CIUTAT

El rescat de la colònia de porcs vietnamites de SPiSP, ajornat

El Circ Ciutat dimecres, 08 d'agost de 2018

La colònia de porcs vietnamites que viu a l'entorn del Parc de la Muntanyeta i que ha fet d'aquest espai el seu hàbitat continuarà transitant-hi en llibertat. La gestió del seu rescat, acolliment temporal, esteril·lització i d'altres tasques relacionades han quedat ajornades.

Part de la colònia de porcs vietnamites, de passeig per l'Oliva. Foto: circdetarragona.com

La raó és que en les bases de la licitació d'aquest servei es deia que abarcava tot el nucli urbà de la ciutat, i la proposta que va presentar l'ONG Nova Eucària es reduia a la zona per on transiten i habita la colònia de 12 porcs vietnamites; principalment entre el Parc de la Muntanyeta i la zona de l'Oliva; tot concentrat a l'àrea de Sant Pere i Sant Pau.

"Al plec de condicions es parla de tot el terme municipal, i nosaltres no podíem dir que sí, perquè va lligat a un pressupost", ha explicat al Circ la presidenta de Nova Eucària, Anna Carbonell, qui lamenta que per aquest motiu el concurs hagi quedat desert, i d'aquesta manera, es posposi l'inici del rescat de la colònia d'aquests animals.

A més, una altra errada que s'haurà d'esmenar en el nou plec de condicions és que el servei a prestar és únicament per a porcs vietnamites, i no per a cerdolins; una altra espècie inclosa en la licitació. "No entenem perquè el plec de condicions s'ha fet així. Nosaltres ho vam deixar clar, i sempre vam parlar d'aquesta colònia concerta. Ens va crear estupefacció", critica Carbonell, qui també recorda que amb el pressupost del concurs, 16.940 euros (iva inclòs), tan sols es podien fer càrrec de la colònia de porcs de l'àrea de SPiSP, i no de cap altra.

De moment, doncs, en espera que es redactin les noves condicions i es torni a licitar el servei, qui hauria de tenir cura d'aquesta colònia de porcs vietnamites hauria de ser l'Ajuntament de Tarragona, a través de la seva àrea de Salut Pública. Així ho recorda Anna Carbonell, en base a les nombroses converses que han vingut mantenint en els darrers mesos, juntament amb veïns, per tal de posar fil a l'agulla a l'assumpte i trobar un espai adequat per als esmentats animals.

"Nosaltres ja hem fet el nostre informe, però ells encara no. Ens han de contactar per mirar d'arribar a un acord i ens haurem d'apropar a les condicions", indica Carbonell, en espera que el procediment es torni a engegar i Nova Eucària, que va ser l'únic que es va presentar al concurs, pugui ser-ne finalment l'adjudicatari i comenci el rescat de la colònia de porcs de la qual fa tant de temps que se'n parla. El servei en qüestió consistirà en la captura, acolliment temporal, esteril·lització, col·locació de xip i trasllat a un allotjament definitiu on en puguin tenir cura.

Mentrestant, però, seguiran deambulant per l'àrea del Parc de la Muntanyeta. I tot, per errades administratives.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar