loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Soroll, ferralla, males herbes i brutícia: còctel de despropòsits en l'entorn de la Catedral

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 07 d'agost de 2018

Lluny de la imatge que hauria d'oferir un espai tant emblemàtic i amb tanta història en plena temporada turística, el Pla de la Seu viu, possiblement, les seves hores més baixes com a atractiu turístic de Tarragona.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Segrestat per la gran bastida que envolta Ca L'Ardiaca des de fa més de cinc anys, i trencant l'skyline de la Part Alta i malmetent les instantànies dels milers de visitants, en els darrers dies s'hi han afegit més elements que converteixen l'entorn de la Catedral en un cau de desordre, soroll, d'abandonament i el que és pitjor, amb brutícia acumulada amb el pas dels anys a la vista de tothom que s'hi apropi.

Acostumats (els tarragonins) al gran entramat de ferralla que envolta Ca L'Ardiaca, des de fa dues setmanes l'empresa propietària de la casa noble està canviant la bastida per estalviar-se diners, i això no només ha provocat que estiguin ocupant més espai del que tenien, sinó que han alterat la pau i la serenor que s'hi respirava. Com? Doncs amb el compressor que hi han instal·lat, que omple tota la plaça d'un soroll infernal durant bona part del dia, i amb el qual han de conviure els turistes que opten per visitar la Catedral.

Hem parlat amb un cambrer d'un bar de la plaça i ens assegura que ja dies que l'aparell en qüestió els amoïna i perturba la tranquil·litat d'un recinte que fins fa poc era un oasi de calma i tranquil·litat.

Mentrestant, els turistes intenten esquivar tota la ferralla per fer la foto bona, i que no surti cap dels mil ferros que ara conquereixen l'espai. Al terra, a més, les males herbes comencen a treure el cap entre les juntes de les pedres, i si ningú hi posa remei, la catifa que hi pot haver per Santa Tecla pot ser escandalosa. Al jardí vertical que ja patim els tarragonins, en sumarem un altre, però aquest horitzontal.

Per acabar d'arrodonir la imatge llastimosa que s'ofereix actualment, quan més visitants rep la ciutat, a causa dels moviments de la bastida, ha quedat al descobert un petit passadís a tocar de la façana de Ca L'Ardiaca, i a tan sols uns 20 metres de la porta de la Catedral, on la brossa s'hi amuntega des de fa temps. Està a la vista i no és d'estranyar que d'aquell indret hi puguin sortir rates o d'altres animals que conviuen amb la deixadesa i les deixalles.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar