loader
menu

CIUTAT

TGN estrena quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics a l'Anella Mediterrània

El Circ Ciutat dimecres, 08 d'agost de 2018

L'Anella Mediterrània ha tornat a ser notícia, però no per res referent als passats Jocs, sinó per una aposta en mobilitat. L'empresa Aparcament Municipals de Tarragona hi ha instal·lat 4 punts de càrrega per a vehicles elèctrics. En concret, els punts són de recàrrega semi ràpida, amb una potència superior als 20 kw i sistema de pagament integrat, i poden carregar 100 quilòmetres d’autonomia en una hora.

Una imatge d'un dels quatre nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, ubicats a l'Anella Mediterrània. Foto: AMT

Els quatre nous punts de recàrrega ubicats a l'Anella seran gratuïts fins el dia de Santa Tecla i després es començarà a cobrar amb una aplicació per a mòbils que funciona arreu d'Europa. S’afegeixen, així, a les 3 que ja existeixen a l’aparcament del Saavedra i precedeixen als quatre nous punts de càrrega que en breu es confia que comencin a funcionar a la Imperial Tàrraco, Tabacalera, la Vall de l’Arrabassada i Les Gavarres.

Al marge dels ja existents a Saavedra, dels quatre nous de l'Anella i dels quatre més projectats, des d'Aparcaments s'ha informat que properament es posaran en marxa dues estacions més de recàrrega ràpida, amb 50 kw de potència i sistema de pagament integrat. Poden carregar 120 quilòmetres d’autonomia en menys de 30 minuts.

Detall de les estacions

Anella Mediterrània (4). Estacions de recàrrega en total funcionament (falta l’APP per possibilitar el pagament).

Les Gavarres. Estació de recàrrega instal·lada, obres finalitzades. Falta que Endesa dugui a terme els treballs d'embrancament per tal de tenir subministrament.

Avinguda Vidal i Barraquer (Tabacalera). Estació de recàrrega instal·lada, obres finalitzades. Falta subministrament elèctric.

L'Arrabassada. Obra civil i instal·lació elèctrica realitzada, pendent de col·locar l'estació de recàrrega. Falta que Endesa dugui a terme els treballs d'embrancament per tal de tenir subministrament.

Imperial Tàrraco. Les obres es realitzaran al setembre. Un cop finalitzades, Endesa farà els treballs d'embrancament per tal de tenir subministrament.

El president d’Aparcaments Municipals, Josep Acero, ha defensat que "la mobilitat elèctrica és el futur. Aquestes estacions seran de pagament, però amb preus assequibles i amb mecanismes per evitar l’abús de l’estacionament en aquests espais".

Al setembre, la flota del consistori tindrà dos cotxes elèctrics

Al setembre, s’inclouran dos cotxes elèctrics a la flota del consistori i es portarà el Pla de Mobilitat al plenari municipal. A més, en aquest mes s’avançarà en la Plataforma Live, un pla de mobilitat metropolità present a ciutats com Lleida, Sabadell o Terrassa.

A l’octubre començaran diferents campanyes de fer conèixer tots aquests punts de recàrrega i es vol implicar a operadors privats i centres comercials per fer operacions conjuntes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar