loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Controvèrsia pels nous grafittis als murs del Serrallo

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 09 d'agost de 2018

Mai plou a gust de tothom, tot i que en aquest cas caldria dir que mai es pinta a gust de tothom. Ens referim als murs que donen l'entrada al barri del Serrallo, just al costat del Pont de la Petxina, que des de fa uns dies han canviat la seva fesomia i ofereixen creacions diferents de les que hi havia des de feia anys.

"Hulka" és una de les pintures que ha desaparegut. Foto: @NouEstadi

En la imatge, un dels nous grafittis que es va pintar el cap de setmana passat durant la #Colorzone organitzat per la IMAGInada. Foto: @Nouestadi

L'acció, que portava com a títol "Color zone", estava emmarcada dins de la programació de la IMAGInada i alhora va permetre rescatar de l'oblit el vell projecte "Murs que parlen", ha generat força controvèrsia, principalment a les xarxes socials, on tant el col·lectiu que organitza el festival del Camp de Mart d'ara fins el proper 15, com el propi Ajuntament han rebut crítiques per haver fet desaparèixer grafittis i altres creacions, i no haver impulsat aquesta acció en algun altre espai de la ciutat.

"A cada persona li pot semblar millor o pitjor, però nosaltres som una associació de persones voluntàries, que no cobra, amb ànim de bona voluntat i el que no volem és crear polèmica i menys que ens insultin", han explicat al Circ fonts de l'organització de la IMAGInada, perplexos i estupefactes amb les reaccions generades per l'activitat duta a terme el passat cap de setmana.

Recorden, a més, que van proposar repintar el mural del passeig de les Palmeres, on ara hi ha un mural amb el lema "Respecta'm". La proximitat amb les festes i la necessitat de seguir transmetent aquest mateix missatge va fer que des del consistori els suggerissin repintar els murs del Serrallo.

Des de la IMAGInada han explicat que un cop Joventut els va donar via lliure, els artistes van decidir fer les seves creacions, però es va consensuar "indultar-ne" una, la de l'skate boy. "Aquest el vam repintar perquè és d'una persona que es va morir i el vam deixar com a homenatge".

"De murs n'hi ha molts, però aconseguir els permisos no és tant fàcil"

Preguntats per si no hauria estat més oportú realitzar l'acció en una altra zona de la ciutat, la IMAGInada assegura que "de parets n'hi ha moltes, però aconseguir els permisos no és tant fàcil". L'exemple és que l'autorització per pintar a les parets del Serrallo "ens va arribar només una setmana abans". "Tant de bo haguèssim pogut pintar en altres espais", c

El Circ ha consultat a l'àrea de Joventut les raons per les quals no es va triar una altra zona "òrfena" de grafittis, ja que en el Serrallo ja n'hi havia i alguns tenien molts devots. La resposta des del consistori és que "des de Joventut només van fer d'intermediaris amb Domini Públic", i que "no intervenen en la feina dels artistes".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar