loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El misteri de les visites a la Casa Castellarnau

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 11 d'agost de 2018

La Casa Castellarnau no obrirà durant l'agost. Segons com es miri, tampoc és cap daltabaix ni cap fet gravíssim, ja que la intenció era tan sols obrir-la el primer dissabte de mes, des del juny fins al setembre, tal com va anunciar la regidora de Patrimoni, Begoña Floría, i d'una visita a cap, el cert és que tampoc hi ha tanta diferència. La qüestió és la poca transparència amb què ho ha comunicat el Museu d'Història de Tarragona, i de retruc, l'Ajuntament.

Una imatge de la porta d'entrada a la Casa Castellarnau, el passat dissabte 11 d'agost, tancada i sense cap nota d'aclariment amb les raons per les quals tampoc obria al públic, tal i com havia promès l'Ajuntament. Foto: circdetarragona.com

Després de complir aquesta promesa escarransida durant els mesos de juny i juliol, la sorpresa va venir el primer dissabte d'agost, el passat dia 4; quan, d'acord a l'anunci municipal, la Casa Castellarnau també hauria d'haver estat oberta, de 9h a 15h. Però no va obrir.

Tot i els nombrosos canals de què disposa l'Ajuntament de Tarragona per fer les seves comunicacions, en aquesta ocasió no en va utilitzar cap. Ni twitter, ni facebook, ni una nota de premsa anunciant que no obriria, ni cap membre del govern municipal va obrir boca. Ni cap menció des de Turisme. Res de res.

Bussejant per la controvertida web municipal, i accedint a la plana dedicada al Museu d'Història de Tarragona (MHT), dins de l'apartat Casa Castellarnau, es podia llegir una petita nota, mig amagada, en què es deia que per raons de manteniment la Casa Castellarnau "restarà tancada entre els dies 11 de juliol i 4 d'agost de 2018". A continuació deia també que "en compensació" la casa noble del carrer Cavallers obriria al públic (de 9h a 15h) el proper 11 d'agost, és a dir, el segon dissabte d'agost. S'adjunta document on es pot llegir.

Però, vés per on, el dissabte 11 d'agost, la Casa Castellarnau tampoc va obrir al públic. Altra vegada, lluny de comunicar-ho i d'usar els nombrosos canals de comunicació municipal, es va seguir optant pel mutisme i per l'escassedat d'informació, o millor dit, per ser poc transparent. Bussejant de nou per la web municipal tarragonina, vam tornar a localitzar la plana dedicada al Museu d'Història de Tarragona (MHT) i dins de l'apartat de Casa Castellarnau havia desaparegut el missatge de la setmana anterior, en que parlava de la compensació. En aquesta ocasió, s'explicava que "per raons de manteniment" Castellarnau no obrirà fins el proper diumenge 2 de setembre. "Disculpin els inconveniens", s'assegurava.

Segons ha pogut saber El Circ, les tasques de manteniment que impediran que la Casa Castellarnau obri durant l'agost són treballs de fumigació que s'estan duent a la casa. Veurem si al setembre, es pot complir la promesa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar