loader
menu

CIUTAT

Tarragona regala aigua 'km 0'

El Circ Ciutat dijous, 16 d'agost de 2018

La diada de Sant Magí, la de Santa Tecla, la del primer diumenge de festes (16 de setembre) i el XXVII Concurs de Castells comptaran amb una novetat enguany: un punt d’hidratació. Es tracta d’una estructura mòbil amb 8 aixetes que l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) instal·larà per primera vegada en una actuació castellera per abastir d’aigua a castellers i públic en general.

Foto: Ajuntament de TGN

L’objectiu d’aquesta iniciativa és doble: per una banda donar servei eventual a esdeveniments multitudinaris a l'espai públic on hi pugui haver una demanda puntual d'aigua. I, per l’altra, fomentar el consum habitual de l'aigua de l'aixeta i a reforçar-ne la confiança pel que fa a la seva qualitat sanitària, segons ha explicat l’alcalde i el president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros. I afegeix: “A Tarragona encara existeix certa recança a beure aigua de l’aixeta i aquest és un propòsit que, tant des de l’empresa pública d’aigua com des de l’Ajuntament, volem canviar”.

"L’aigua de l’aixeta és aigua de Km0"

Per la seva part, el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, manifesta que “l’aigua de l’aixeta és de les més bones i completes aigües que hi ha, ja que ha de complir escrupolosament les normes de seguretat i no són poques. L’aigua de consum humà és dels aliments més vigilats del món. A més a més, l’aigua de l’aixeta és aigua de Km0 i, per tant, genera molt menys impacte ambiental que l’envasada en ampolles de plàstic que triguen molts anys a desaparèixer. I això sense parlar del preu, que és molt més barata”.

Aquest punt d’hidratació, però, no és nou. Ematsa ja l’ha instal·lat a la Caminada popular de l'aigua (celebrada el mes d’abril), el Parc de Nadal d’enguany i la Mitja Marató. En concret, a la 26a edició de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona + 10 K es va instal·lar aquest punt d’hidratació a la meta i es van repartir gots individuals d’aigua pels participants a la competició. Una mesura que va ser molt aplaudida pels 2.200 corredors que hi van participar.

Ubicació i horaris

  • Jornada Castellera St. Magí. (19 d’agost). Pça. de les Cols. 11 a 16h.
  • Diada Castellera 1r diumenge de festes Sta. Tecla. (16 de setembre). Pça. de la Font. 11 a 16h.
  • Diada Castellera de Sta. Tecla. (23 de setembre). Pça. de la Font. 11 a 16h.
  • Concurs de Castells. (6 i 7 d'octubre). Tàrraco Arena Pça. - Tarragona. 11h a 20h.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar