loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Qui no recull ara les caques?

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 20 d'agost de 2018

Recorden aquella campanya que encara té vigent l'Ajuntament i que porta com a lema 'Em comprometo amb Tarragona'?. La primera acció, ara fa un any, o potser més, anava dirigida cap als propietaris i amos de gossos, als que s'instava a que recollissin les caques de les seves mascotes. "Recull les caques del teu gos" era l'eslògan.

Foto: circdetarragona.com

Papereres, marquesines de parades de bus, grans anuncis als autobusos municipals, pàgines als diaris, bàners als digitals, cunyes a les ràdios... Tota la ciutat n'anava plena. El missatge de civisme que va llençar aleshores l'Ajuntament de Tarragona tenia com a objectiu que la via pública quedés alliberada d'excrements de gossos, i si la Guàrdia Urbana detectava que algú cometia alguna infracció; doncs multa.

Però què passa quan qui no recull les caques és precisament qui organitza la campanya, en aquest cas, l'Ajuntament? Això és el que va passar durant la processó de Sant Magí d'ahir diumenge. Als tres cavalls que precedien el Penó de Sant Magí no els acompanyava cap recollidor. En canvi, el Magí de les Timbales sí tenia aquesta figura tant necessària en jornades com les d'ahir.

Fins i tot a les xarxes alguns tarragonins se n'han fet ressò.

Segons ha pogut saber El Circ, el recollidor que acompanya al Magí de les Timbales és voluntari; però no el personal de neteja que hauria d'acompanyar els cavalls que precedeixen el Penó, i que, a priori, hauria d'haver aportat FCC, l'empresa a qui l'Ajuntament de Tarragona té subcontractada la neteja a la ciutat, per més de 20ME anuals. La conseqüència de la no presència de treballadors de la neteja va ser que en diversos trams per on passava el Seguici del patró és que el recorregut en va quedar esquitxat davant l'estupefacció dels espectadors. I també dels mateixos participants en la processó, que van haver d'esquivar les caques amb mestria.

"Li hem preguntat al recollidor del Magí de les Timbales per què no recull les caques dels altres cavalls, i ens ha dit perquè no són meves", assegurava un tarragoní al Circ a l'alçada del carrer Pare Iglesias, adormat amb un excrement de grans dimensions. Poc després a l'alçada de Merceria, una jove que no mirava al terra no va poder esquivar la tifa.

El Circ ha traslladat la consulta a la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Tarragona, però de moment no n'ha obtingut resposta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar