loader
menu

CIUTAT

Compte enrere per al Carilló del Mercat Central

El Circ Ciutat dimarts, 21 d'agost de 2018

Les figures del carilló del Mercat Central de Tarragona ja estan llestes, i un cop s'hagin pintat s’enviaran a una empresa de Madrid, on es procedirà a encaixar-les al mecanisme del carrusel d’autòmats per acabar de definir la separació entre eixos i els moviments particulars de cada figura.

Una imatge de l'Àliga, que serà una de les 6 figures del Carilló. Foto: Mauri

Quan això estigui finalitzat, tornaran cap a Tarragona i es donaran els últims retocs de pintura. Serà en aquest moment quan els tarragonins podran conèixer les figures que donaran al vida al Carilló, un projecte que té un cost d'uns 60.000 euros.

Les figures tindran la tridimensionalitat i l’alçada màxima que permeti l’espai on aniran instal·lades, que és de 100 cm i l’amplada de 30 cm aproximadament.

Les 6 figures tindran dos moviments, el longitudinal i el rotacional: el longitudinal al llarg d'una circumferència que estarà a sobre de la plataforma de subjecció que sortirà de dins la façana del Mercat en sentit horitzontal i que es tornarà a amagar de nou: i el rotacional, que serà a partir del mateix eix de la figura.

Com funcionarà el carilló?

A les 12 del migdia, s'obriran dues portes de l'actual façana del Mercat Central per sota de l'esfera del rellotge i deixaran sortir una plataforma rectangular amb una base circular a sobre, que serà la base de rotació longitudinal de les figures.

El primer a sortir serà el Nano capità, ja que la seva mida li permet passar per sota l'esfera en el desplaçament horitzontal. Posteriorment aniran desfilant, l'Àliga, el Gegant, la Geganta, la Negrita i finalment el Lleó, que per la seva grandària, com també passa amb el Nano Capità, ha de poder passar per sota l'esfera.

El moviment anirà acompanyat de la melodia del pasdoble “Amparito Roca”, peça emblemàtica i protagonista musical de la nostra festa major de Santa Tecla. Un cop rotades dues vegades les figures, la plataforma es tornarà a amagar i les portes en tancaran fins a les 12 hores de l’endemà.

El joier Joan Serramià, autor del carilló, ha remarcat que “és una feina molt maca, estic il·lusionat pel que representa”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar