loader
menu

CIUTAT

Ballesteros vol fer d'interlocutor amb les associacions de veïns

El Circ Ciutat dijous, 23 d'agost de 2018

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha sortit en defensa de la regidora de Comerç i presidenta de l'empresa de municipal de mercats (Espimsa), Elvira Ferrando, després d'unes setmanes de gestions complicades per a la consellera, principalment pel que fa al trasllat del mercadet setmanal a Corsini, i pel pagament de les subvencions a les dierents associacions de veïns de la ciutat.

Ballesteros i Ferrando, amb el joier Joan Serramià durant la visita al taller de l'artista encarregat de construir el Carilló del Mercat. Foto: Mauri

Tot i que els diferents ens veïnals ja han cobrat, la realitat és que els pagaments es van fer més tard del previst, provocant que en molts casos algunes AAVV haguessin de destinar recursos propis per organitzar els diferents actes festius. Això va fer que el passat juliol, des de la Federació d'Associació de Veïns de Tarragona (FAVT); un ens que concentra nombroses associacions veïnals de la ciutat, es demanés fins i tot la dimissió de la regidora Ferrando.

Avui, en un comunicat, Ballesteros ha defensat la seva regidora i alhora setena Tinent d'Alcalde per la seva gestió, tant pel que fa a la remodelació del Mercat Central, com per la seva tasca en el trasllat del mercadet setmanal de la Rambla a Corsini. "Sempre ha estat eficient en les seves decisions, i ho ha demostrat en temes difícils i complicats que venien del passat [...]", ha explicat el batlle, qui també l'ha descarregat de responsabilitat en el retard en el pagament a les diferents associacions de veïns: "[...] en cap cas és atribuïble a la consellera Ferrando, ja que es tracta d’un tema d’organització administrativa interna [...]"

Tot i que, segons el cartipàs municipal, les atribucions de Ferrando són el protocol i relacions institucionals, les relacions ciutadanes, les relacions públiques, els actes públics i la relació amb moviments associatius, entre d'altres, Ballesteros ha anunciat que a partir d'ara ell agafa les regnes de les converses amb els veïns i descarrega Ferrando de la pressió a la que estava sotmesa. "Sóc conscient que aquesta circumstància ha generat inconvenients a les associacions veïnals de la ciutat, cosa que lamento. És per això que la meva prioritat ara és restablir la bona entesa de sempre i, per això, assumiré personalment el diàleg amb la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), pel que compto amb tot l’Equip de Govern sense excepció [...]"

El comunicat de Ballesteros

"L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, manifesta el següent:

Expresso tot el meu suport i el de l’Equip de Govern a la consellera Elvira Ferrando per la seva gestió al capdavant de totes les competències que té atribuïdes. Sempre ha estat eficient en les seves decisions, i ho ha demostrat en temes difícils i complicats que venien del passat, com la remodelació del Mercat Central o els marxants del Mercadet. La primera, una obra complexa i difícil de tirar endavant i, la segona, una decisió difícil de prendre.

Pel que fa a l’endarreriment del pagament de les subvencions a les associacions de veïns en cap cas és atribuïble a la consellera Ferrando, ja que es tracta d’un tema d’organització administrativa interna que -pels motius que totes les parts implicades coneixien des del primer moment- no era previsible. Així i tot es va resoldre d’acord amb les possibilitats que teníem, dins els terminis previstos i amb la màxima celeritat possible.

Sóc conscient que aquesta circumstància ha generat inconvenients a les associacions veïnals de la ciutat, cosa que lamento. És per això que la meva prioritat ara és restablir la bona entesa de sempre i, per això, assumiré personalment el diàleg amb la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), pel que compto amb tot l’Equip de Govern sense excepció.

Finalment, reiterar la confiança personal i professional que tinc i mantinc amb la gestió de la consellera Elvira Ferrando."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar