loader
menu

CIUTAT

Desallotgen de matinada la casa Sant Josep, reconvertida en centre social okupat

El Circ Ciutat divendres, 24 d'agost de 2018

Deu unitats dels BRIMO i dels ARRO dels Mossos d'Esquadra, quatre cotxes patrulla i agens de la policia secreta han desocupat de matinada l'antiga casa Sant Josep, ubicada al carrer Pintor Ignasi Mallol, a tocar del dipòsit de vehicles, i reconvertida des del juliol passat en un centre radical autogestionat enorme (CRAE). L'operació de desallotjament ha tingut entre les 6 i les 7, quan els agents han procedit a la identificació d'almenys 9 persones de l'interior de l'immoble, buit des de fa un any.

Tot i que els Mossos ja havien identificat algunes persones sortint de l'edifici en les darreres setmanes, l'ordre judicial per al desallotjament va ser dictada el 8 d'agost pel jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona. La interlocutòria, on es diu que "existeix risc que es causin danys a l'edifici", forma part d'un procés judicial per un presumpte delicte d'ocupació de béns immobles i s'acull a què la propietat ja havia reclamat a l'Ajuntament de Tarragona un permís per a l'enderrocament de l'edifici.

Segons han manifestat els okupants al diari La Jornada, diversos agents dels Mossos han rebentat algunes de les portes i després d'això haurien fet fotografies del material que hi havia a l'interior, i que s'ha estat utilitzant per fer-hi activitats des que va ser ocupada el mes passat. Segons l'esmentat digital durant aquest mes d'okupació, les persones que l'utilitzaven s'han estat dedicant a restaurar l'immoble i els seus equipaments, així com endreçar el jardí, entre d'altres tasques.

El desallotjament s'ha pogut realitzar sense incidents perquè els ocupants no han ofert resistència. Un cop buit el local, s'ha procedit a tapiar tots els accessos a l'immoble.

En un comunicat a les xarxes, que trobareu a continuació, el CRAE ha lamentat el "desplegament apocalíptic" dels Mossos, "a cops de mall" i han denunciat que el desallotjament s'ha fet sense que ells hagin rebut cap ordre judicial.

El comunicat del CRAE

"Avui a les 6 i poc de la matinada un desplegament apocaliptic dels mossos d’esquadra han desallotjat el CRAE okupat. Al menys 9 furgones antidisturbis, 4 cotxes patrulla, policíes secretes, una ambulància i seguretat privada de l’empresa Sabico (fragadis-spar).

Han entrat sense previ avís i sense que cap de nosaltres hagués rebut cap ordre judicial. A cops de mall, i enfocant les cares amb llanternes han despertat a les que estaven a dins.

Després de retindre’ns una estona dins una sala i demanar identificació, ens han fet passar una a una a les habitacions, on ens han escorcollat i hem pogut agafar algunes de les nostres coses.

Mentre esperavem per sortir sentiem com seguien rebentant totes les portes del CRAE. Poc a poc i per parelles hem pogut anar sortint.

Sols han deixat que agafessim una petita part del material que teniem a dins per fer les activitats planejades per la propera setmana.
Han tallat els carrers i estan tapiant portes i finestres.

Un desallotjament, una altra okupació"


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar