loader
menu

CIUTAT

La CUP creu que el PP ataca la memòria dels tarragonins que van patir la Guerra de Cuba

El Circ Ciutat dijous, 06 de juny de 2013

La Candidatura d’Unitat popular ha demanat al PP un posicionament contundent contra la flota nord-americana. Mentre no ho faci, no està educant per la pau i ataca la memòria dels tarragonins que van patir la guerra de Cuba (1898).

Marc Ferré, militant de la CUP. / cup.cat

Per això, demana al portaveu del PP de Tarragona el Sr. Alejandro Fernàndez un posicionament clar i contundent contra la presència actual (o futura) de vaixells de guerra nord- americans al Port de Tarragona.

La flota nord-americana és coneguda per ser el braç executor del poder capitalista i autora, per exemple, de matances contra civils a l’Iraq o l’Afganistan. És per això que la presència dels vaixells de la VI Flota dels EUA i de l'OTAN suposa la militarització de la ciutat i un perill afegit per la inexistència de control sobre el seu tipus d’armament, amb la possibilitat que algun sigui de propulsió nuclear.

La candidatura independentista també demana al PP aquest posicionament contra la VI Flota perquè sigui coherent amb la seva aferrissada defensa de la memòria dels tarragonins i tarragonines, la qual ja va ser criticada durament per ERC i també per CiU. Aquesta es veu atacada per la presència nord-americana perquè molts joves de la ciutat van ser obligats a allistar-se per defensar un imperi espanyol que s’estava descomponent a la Guerra de Cuba (1898). I molts van ser els que van patir la mort o greus seqüeles per la guerra contra l’exèrcit nord-americà.

Per tot això, la CUP demana al PP que es posicioni contrari a aquesta presència militar i en cas de no fer-ho, considerarà que el Partit Popular posa en perill la ciutat de Tarragona i es burla de la memòria dels tarragonins.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar