loader
menu

CIUTAT

El sectarisme de Ballesteros encèn el món veïnal de TGN

El Circ Ciutat divendres, 24 d'agost de 2018

Estupefacció, indignació, malestar i sorpresa. Així han reaccionat la gran majoria dels representants veïnals de Tarragona després que l'alcalde Ballesteros va anunciar que a partir d'ara assumirà "personalment" el diàleg amb la Federació d'Associació de Veïns de Tarragona (FAVT), que concentra un total de 17 associacions de veïns, la gran majoria als barris de Ponent. De les altres dues federacions i de la resta d'entitats veïnals de la ciutat, res de res; i això que en són més d'una quarantena.

Una imatge d'una reunió de l'alcalde Ballesteros amb membres de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT). Foto: facebook de FAVT

"Els veïns no són únicament una federació"

"Em vaig quedar de pedra; els veïns no són únicament una federació", lamenta la presidenta de la Federació de Veïns de Llevant, Gemma Fusté, que recorda que fa sis mesos que va demanar hora per reunir-se amb Ballesteros, via gabinet d'alcaldia, sense que, de moment, li hagin donat cita. "Primer, perquè hi havia els Jocs; després, no perquè els Jocs s'havien acabat; després perquè estava de vacances...", critica la responsable veïnal de Llevant, que és conscient que, a ulls del consistori, la federació que representa "som un gra al cul".

Fuster recorda que "ell (l'alcalde) sempre ha dit que no te temps per parlar amb les AAVV i que ho ha de delegar, però o totes o ningú". Respecte la via directa que li han ofert a la FAVT, Fuster creu que "potser ho fan massa descarat, se'ls comença a veure el llautó". La Federació de Veïns de Llevant aglutina 12 associacions.

La tercera federació veïnal de la ciutat és la Segle XXI, que reuneix 14 associacions de veïns, tot i que actualment és poc activa. El seu president, Jacinto Picó, s'ha mostrat molt menys combatiu i empipat que la seva homòloga de Llevant, tot i que ha deixat clar que "si és veritat que només es reunirà amb la FAVT, llavors sí ens molestarem". Picó ha recordat que ja han demanat reunió, precisament amb l'alcalde, perquè els ho expliqui. Caldrà veure si els rep.

Abans el Día de Andalucía que les demandes de l'AV TGN Centre

Tot i que formen part de l'esmentada Federació Segle XXI, l'AV Tarragona Centre funciona de manera autònoma i és un dels col·lectius veïnals que més es mou i que més demandes ha fet a l'Ajuntament en els darrers mesos. Hi hem parlat, i com era de preveure, la notícia de que l'alcalde tan sols es reunirà amb la FAVT els ha deixat perplexos. "Suposo que és perquè la presidenta de la FAVT és afí al PSC, i no volen que els tregui les vergonyes", asseguren, tot recordant que "ho llegim en clau electoral; ara els veïns han de tornar a veure l'alcalde".

Aquesta associació lamenta que també és 'víctima' de l'oblit per part de Ballesteros des de fa mesos: "Vam demanar una reunió a l'alcalde l'octubre de 2017, se'ns va va donar pel gener d'enguany; després de dos endarreriments ens la donen pel febrer, però després ens planten perquè resulta que aquell dia era el dia d'Andalucía i van marxar tots a fer uns 'vinos', deixant-nos sols amb l'Elvira Ferrando. Encara estem esperant, ja que tenim un munt de temes per tractar amb l'alcalde."

"L'alcalde ha de recórrer als seus sumisos del partit"

El món veïnal de la Part Alta viu al marge de les federacions, tot i que l'unilateralitat de Ballesteros tampoc no els ha agradat. "L'alcalde està enfonsat, necessita recuperar galons i ha de recórrer als seus sumisos del partit. És tot una moguda política", ha etzibat Jordi Ferré, president de l'AV Catedral, qui ha recordat que la seva associació mai ha volgut rebre subvenció municipal. Li hem preguntat si amb aquesta decisió de l'alcalde crea diferències entre els representants veïnals i la seva resposta ha estat contundent: "Hi ha veïns de primera, de segona i de tercera".

La reacció des d'una altra associació del casc antic, en aquest cas l'AV Part Alta, ha estat molt més tèbia i mesurada. El seu president, Manel Rovira, ha explicat que "com a AV el dia que he volgut parlar amb l'alcalde ho he pogut fer; no em puc queixar". Tot i això, ha lamentat que no existeixi la figura del regidor de barri: "Això és el més fotut perquè no tenim interlocutors".

El Circ també ha contactat amb la FAVT, la federació veïnal sobre la qual gira la polèmica. La seva presidenta, Cristina Berrio, ha evitat fer declaracions.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar