loader
menu

CIUTAT

Part Baixa: una degradació creixent, preocupant i real

El Circ Ciutat dilluns, 27 d'agost de 2018

Per molt que s'entesti l'Ajuntament en vendre que Tarragona està neta i endreçada, el 'mantra' de que molts racons de la ciutat estan bruts, deixats, deteriorats i abandonats cada cop està més estès; i entre ells, la Part Baixa.

Una imatge de deixalles al carrer Sant Miquel. Foto: @evukixu

D'episodis, n'hi ha per donar i per vendre, i sobretot en els darrers dies: la fuita d'aigües fecals al carrer Gasòmetre provinents d'un edifici ocupat, papereres plenes de brossa i que tarden a ser buidades, illes de contenidors conquerides per deixalles i andròmines diverses, aparició de rates com a conseqüència de les darreres pluges, locals tancats i tapiats que multipliquen la imatge d'abandonament, onada de robatoris i d'actes vandàlics que eixamplen la sensació d'inseguretat..

La llista es podria complementar amb mobiliari urbà antic i vell, voreres trencades, clavegueram que no dona servei i mancança d'equipaments per als veïns del barri.

Tot i que, ara fa dos mesos, el plenari de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció conjunta de Ciutadans, ERC, CUP i PdeCat per tal que s'actuï d'urgència al Barri del Port, la realitat és que tot està aturat, i amb l'arribada de l'estiu, les queixes i les crítiques cap a la degradació de la zona ha anat en augment. (clica AQUÍ per veure què inclou la moció)

En aquest sentit, un dels partits signants de l'esmentada moció, Ciutadans, insta l'equip de govern de Ballesteros a "donar una urgent resposta a aquests greus problemes" i alhora fent incidència en el fet que "els veïns i comerciants de la zona es senten abandonats i desesperats davant la situació" .

Per al portaveu municipal de C's, Rubén Viñuales, "l'onada de successos dels últims deu dies en el barri del Port han estat la gota que ha fet vessar el got a la paciència dels seus veïns", i per aquest motiu ha manifestat que "als robatoris en vehicles, locals i portals s'uneixen les contínues baralles, venda de drogues, ocupació il·legal d'immobles i deixadesa en els locals tancats dels carrers del Barri del Port", fets que han provocat que "els veïns hagin "explotat" davant la situació insostenible d'inseguretat que viuen. "

La formació taronja ha recalcat "la necessitat d'una intervenció integral i immediata en el barri del Port per evitar l'escalada d'aquest tipus de greus episodis".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar