loader
menu

CIUTAT

L'alcalde Ballesteros, a judici pel cas Inipro

Guillem Roqué Ciutat dimecres, 12 de setembre de 2018

L'alcalde Ballesteros i la portaveu municipal, Begoña Floría, hauran d'anar a judici per irregularitats en el cas Inipro, que investiga les contractacions de l'Institut Municipal de Serveis Socials a l'empresa Iniciatives i Programes, S.L durant els anys 2010, 2011 i 2012, que van ascendir a 276.000 euros, i que la CUP va portar a la Fiscalia l'any 2013.

El jutge imputa al batlle tarragoní del PSC vuit delictes: prevaricació, alteració de preus en concurs i subhastes, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d'influències i abús de l'exercici de la funció pública. La portaveu municipal, Begoña Floría, també ha quedat imputada, per cinc delictes. La llista de persones imputades arriba a les 14.

Així es desprèn de la interlocutòria del jutge instructor del cas, Joaquin Elías, del jutjat d'instrucció número 1, qui, un cop finalitzada la instrucció del cas ha imputat al batlle tarragoní els delictes de prevaricació, alteració de preus en concurs i subhastes, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d'influències i abús de l'exercici de la funció pública.

Foto: circdetarragona.com

Floría, a qui el magistrat havia assenyalat com a cap d'una xarxa de 'ciberactivistes del PSC' també ha quedat imputada per cinc delictes: alteració de preus en concurs i subhastes públiques, suborn, malversació, tràfic d'influències i partícip també en l'abús en l'exercici de funcions públiques.

Al marge de l'alcalde i de Floría, el jutge Elías també ha imputat dotze persones més, entre les quals, l'ex gerent de l'IMSS Antonio Muñoz, l'ex cap de gabinet de Ballesteros Gustavo Cuadrado i l'ex regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona Victòria Pelegrín, entre d'altres.

Una manera de maquillar el finançament del PSC

En la interlocutòria, de més de 60 pàgines, el magistrat Joaquín Elías es reafirma reafirma en que, segons els fets investigats fins el moment, la contractació d'INIPRO per part de Serveis Socials era una manera de maquillar el finançament del Partit dels Socialistes de Tarragona; un partit al qual estaven afiliats o eren propers la major part de les persones processades, entre elles també l'ex president de les Joventuts Socialistes, Alejandro Caballero,

La resta dels imputats són: José Gallet Puigcorbé (administrador de la empresa Gallet); Enrique Manuel Miró Barreda (administrador d'Itinere Serveis Educatius); Araceli Saltó (funcionària responsable de Gestió Tècnica del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona i de Serveis Socials). També haurà d'anar a judici Enriqueta Aznar Borell (técnica de l'IMSST); Maria Cecilia Mangini (contractada por Inipro), i que segons el jutge, podria estar vinculada amb el PSC; Vasile Baltaretu. Contratado por Inipro. Según el juez, podría estar vinculado con el PSC; com també Judit Cepero Santos i Juan Carlos Lozano; els dos contractats per Inipro i segons el jutge amb vincles amb el PSC. Igualment imputat ha quedat Mario Bulzuri, contractat també per Inipro.

Ballesteros: "Continua intacta la presumpció d’innocència de tots els implicats"

Ballesteros ha evitat fer declaracions, i ha preferit enviar un breu comunicat en el que, entre d'altres, insisteix que la pressumpció d'innocència dels implicats "continua intacta" i ha deixat clar que presentaran recurs. a més, ha reiterat la confiança "absoluta" en la justícia.

El comunicat

“La notificació d’aquest matí es circumscriu dins la normal evolució d’un procediment jurídic complex, com aquest. Per tant, cal recordar que continua intacta la presumpció d’innocència de tots els implicats. En aquest sentit, la resolució notificada no és ferma, doncs és susceptible de recurs de reforma i d’apel·lació i, per tant, l’estimació de qualsevol d’aquests recursos portaria al sobreseïment del procediment.

Reitero l’absoluta confiança amb la Justícia i estic satisfet perquè hagi acabat la fase d’instrucció. A partir d’ara, espero que el procediment s’acceleri i es tanqui el més aviat possible. Estic segur que aquest és el camí perquè quedi tot aclarit”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar