loader
menu

CIUTAT

Allau de peticions de dimissió per a Ballesteros

El Circ Ciutat dimecres, 12 de setembre de 2018

Tal com era de preveure, un cop s'ha fet pública la interlocutòria del jutge instructor de l'anomenat cas Inipro, en què, entre d'altres, han resultat imputats l'alcalde Ballesteros i la portaveu municipal, Begoña Floría, les reaccions han començat a arribar. I totes amb un únic missatge: demanar a l'alcalde que presenti la dimissió, cosa que no ha passat. La CUP, ERC i el Pdecat han estat els primers.

Foto: circdetarragona.com

Des de la CUP, partit que va portar el cas a la Fiscalia l'any 2013, la seva portaveu, Laia Estrada, assegura que el plantejament que fa el jutge a la interlocutòria, després d’una investigació exhaustiva, coincideix totalment amb el plantejament que va fer la CUP a l’escrit de denúncia. Per això, la portaveu cupaire recorda que des que han tingut accés als autos del jutge han tingut clar que l’alcalde havia de dimitir ja fos per una implicació directa com a part i còmplice dels fets o per la seva incapacitat de dirimir responsabilitats. Afegeix, en resposta a les declaracions de Ballesteros, "no sigui tan cínic com per demanar que s'acceleri el procés quan han estat els advocats dels acusats els que han mirat de dilatar per tots els mitjans el procediment".

Per tot això, la formació independentista considera que “no tindria cap sentit que Ballesteros tornés a fer-se la víctima acusant la CUP de perseguir-lo políticament amb fins partidistes”. En aquest sentit, Estrada ha destacat que la seva formació va poder interposar un escrit davant la fiscalia gràcies a la feina de fiscalització del Comitè d’Empresa, mentre que “l’oposició d’aquell moment no va voler embrutar-se les mans”.

La CUP lamenta, a més, que en alguna ocasió se li hagi volgut treure ferro a al Cas Inipro quan “estem parlant d’uns fets vergonyosos com és utilitzar per al finançament d’un partit polític els diners públics que es gestionen des de l’àrea que ha de vetllar per la població més vulnerable, els serveis socials”. Estrada assegura que, a més, aquest cas és “només la punta de l’iceberg d’una pràctica corrupta i caciquil que impera a la ciutat”, i afegeix que “tan de bo algun dia puguem destapar tota la corrupció que s’ha practicat i es practica en aquesta ciutat”.

Per a ERC, "és el moment més trist dels 40 anys d’ajuntaments democràtics a la ciutat""

"Que l’alcalde de Tarragona hagi de seure al banc dels acusats per un delicte de prevaricació i malversació, és el moment més trist dels 40 anys d’ajuntaments democràtics a la ciutat’. Així valora Pau Ricomà, portaveu d’ERC, la notícia que Ballesteros haurà d’anar a judici pel cas INIPRO. Els republicans anuncien que demanaran la dimissió de l’alcalde i també la de la portaveu de l’equip de Govern Begoña Floria.

Tot i això, Ricomà assegura que ‘ens agradaria no haver d’arribar a fer la petició i que sigui el mateix alcalde qui, per respecte a la gent de Tarragona, dimiteixi per iniciativa pròpia. Havent d’anar a judici acusat de prevaricació, suborn i malversació, entre altres delictes, Ballesteros no pot seguir al capdavant de la ciutat’.

Ricomà afirma que, a l’espera de les responsabilitats penals que pugui dictaminar la justícia, ‘Ballesteros ha d’assumir responsabilitats polítiques, Tarragona no es mereix tenir un alcalde acusat d’haver usat en benefici propi diners dels tarragonins que s’havien pressupostat per serveis socials’.

Ciutadans vol un ple extraordinari "perquè Ballesteros doni explicacions a a ciutadania"

El principal partit de l'oposició, Ciutadans, demanarà a Ballesteros que convoqui un ple extraordinari "perquè doni explicacions a la ciutadania, i ho faci en públic". Així ho ha explicat al Circ el portaveu municipal de la formació taronja, Rubén Viñuales. Pel que fa a la petició de dimissió, des de Ciutadans esperaran abans a tenir accés a la causa quan hi hagi auto d'apertura del judici oral.

Per al Pdcat, "cada minut que es mantingui en el càrrec és una ofensa a la ciutadania de Tarragona”

El portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, ha exigit aquest dimecres “la dimissió ineludible i immediata de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros per la seva acusació en el cas Inipro”. “Cada minut que es mantingui en el càrrec és una ofensa a la ciutadania de Tarragona”, ha afirmat Nadal.

Nadal ha recordat que Ballesteros “ja fa temps que ha vulnerat els estatuts del seu partit que imposen renunciar al càrrec quan s’està en fase d’instrucció”. “No només ho ha incomplert, sinó que ara es confirma la seva acusació i la de la resta d’investigats, com ara la de la portaveu del govern municipal, Begoña Floria”, ha afegit.

“Totes aquelles persones processades per delictes greus, entre els quals la malversació de diners públics que s’havien de destinar a l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, han de desaparèixer del servei públic de forma immediata”, ha manifestat Nadal, que ha lamentat “l’opacitat i l’absoluta manca de transparència per part de l’equip de govern”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar