loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El nou format de l'espectacle a l'Amfiteatre augmenta visites i satisfà el públic

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 13 de setembre de 2018

El nou espectacle estival de gran format a l'Amfiteatre romà de Tarragona, Amfiteatrvm, ha funcionat i ha aixecat més interès que en edicions anteriors. Del 27 de juliol al 25 d'agost s’han realitzat 9 sessions amb una mitjana d’ocupació del 90% que representa un total de 6.446 espectadors; un 25 per cent més que l'any 2017, durant el qual es van aplegar 5.119 persones. De les dades recollides entre els assistents, un 80% han estat famílies, 3 de cada 4 han espectadors han vingut de fora de la ciutat i 1 de cada 4 és estranger.

Foto: circdetarragona.com

La meitat del públic estranger provenia de França, seguit per Bèlgica i Regne Unit. Entre els turistes un 42% ha pernoctat a la ciutat i la resta, majoritàriament, en localitats properes com Salou, Cambrils o Altafulla. Pel que fa a la valoració de l’espectacle, la nota mitjana que li atorga el públic és de 8,2, els grups als que es dirigia especialment l’espectacle són els que millor nota li posen: els menors de 14 anys amb 9,2 i el estrangers amb un 9.

Amfiteatrvm s’ha complementat amb les visites nocturnes que han permès mantenir obert el monument durant totes les nits d’agost. S’ha creat un nou producte que combina la visita al monument i el passi del documental Ingeniería Romana de RTVE i Digivision. Les visites s’han realitzat durant 19 dies, sumant un total de 2.818 espectadors. D’aquests, un 80% provenien de fora de la ciutat i el 64% ha passat la nit a Tarragona. Els assistents també l’han valorat de manera molt positiva, amb una mitjana de 8,9. Els estrangers i els majors de 65 anys superen el 9 en les seves valoracions, mentre que els tarragonins li atorguen un 8,7.

Les noves propostes culturals i turístiques estan pensades per donar a conèixer el passat romà de la ciutat amb tècniques innovadores. Tal com ha explicat la presidenta del Patronat de Turisme de Tarragona, Inma Rodríguez, “es tracta de visibilitzar la imatge d’una ciutat oberta que explica la seva història gràcies a la dinamització continuada de la seva icona principal, l’Amfiteatre”. I ha afegit: “són dues noves iniciatives pensades per atraure un públic familiar i turístic”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar