loader
menu

CIUTAT

La segona sala d'hemodinàmica del Joan XXIII permetrà fer 400 cateterismes més a l'any

El Circ Ciutat dijous, 13 de setembre de 2018

Des de finals d’agost, estan en marxa les obres per dotar a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona de la segona sala d’hemodinàmica. Amb aquest nou espai es garantirà la seguretat dels pacients, ja que la única sala d’hemodinàmica que hi ha actualment està sobresaturada d’activitat, atès que l’any 2017 s'hi van realitzar 1823 cateterismes diagnòstics més un miler d'angioplàsties. Amb la segona sala d’hemodinàmica es podrien fer uns 300 o 400 cateterismes més.

La nova sala permetrà realitzar uns 300 o 400 cateterismes més a l'any i unes 200 intervencions d'electrofisiologia cardíaca més.

A més, hi ha un grup de població, bàsicament del Baix Penedès, susceptible de ser tractada, que actualment ha de marxar a Barcelona per la saturació de l’activitat.

Foto: circdetarragona.com

L’any 2018 es va iniciar l’electrofisiologia cardíaca en una sala provisional i la segona sala d’hemodinàmica permetria potenciar aquest tipus d’intervenció, es podrien realitzar entre 150 o 200 intervencions més a l’any.

Les obres de la segona sala d’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII van associades a una millora i redistribució dels espais perifèrics a les dues sales, que seran paral·leles amb dues taules de control en el mateix espai. Aquests espais perifèrics suposen la millora de la recepció, dels vestidors, del magatzem, dels despatxos mèdics, l’àrea de descans, el serveis i l’àrea de retorn dels pacients que passarà de 4 a 6 espais per ubicar-los amb lliteres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar