loader
menu

CIUTAT

Intenten boicotejar l'encartellada d''Unis per la República' al Campus Catalunya de la URV

El Circ Ciutat dijous, 20 de setembre de 2018

El Campus Catalunya de la URV, a Tarragona, ha estat l'únic dels 13 espais universitaris arreu del país on s'han viscut moments de tensió durant l'encartellada convocada pel col·lectiu Universitats per la República per commemorar el 20-S amb lemes com ‘Pel nostre futur, recuperem els carrers’ i també ‘Ni jutges ni presons aturaran la voluntat popular’.

Foto: Cedida

Foto: @unisxrepublica

Tot just després que es comencessin a penjar els cartells en diferents espais del campus tarragoní, cap al migdia, han irromput 6 persones, no universitàries (4 homes i 2 dones), que han començat a arrencar els cartells amb actitud amenaçadora, tot retreient als joves que penjaven els cartells que la ciutat havia d'estar neta, tot dient-los, que "la universitat és de tots".

La tensió ha anat en augment a mesura que passaven els minuts, i segons testimonis presencials, la gent que transitava per l'interior del campus, i fins i tot també algun degà i estudiants que es trobaven als pisos superiors s'han apropat per veure què estava passant. Finalment, els partidaris de l'encartellada, que eren majoria, han fet fora les 6 persones que havien intentat boicotejar l'acció que en aquells moments s'estava fent de manera simultània en tretze campus de 5 universitats catalanes més: UdL, UdG, UAB, UPF i UB. A Reus, s'ha fet una encartellada a la Facultat de Medicina.

Els vídeos de l'episodi de tensió al campus Catalunya ha corregut per les xarxes, sota el hastag #alertaultra. Fins i tot s'ha publicat una fotografia de Ciutadans Tarragona, on apareixia una de les 6 persones present al Campus de la URV. Era fàcilment identificable, tant per la seva barba com pels seus cabells.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar