loader
menu

SANTA TECLA

Baixada reivindicativa, multitudinària i pel record

El Circ Santa Tecla divendres, 21 de setembre de 2018

Caient en cap de setmana era de preveure que la Baixada de l'Àliga d'enguany seria multitudinària. I així va ser, com també era previsible que fos reivindicativa i per les llibertats dels presos polítics; un fet que també es va produir. Abans de la Baixada, com mana la tradició, es va sentir el Cant dels Segadors, i a continuació, també es van sentir crits d'Independència.

Foto: circdetarragona.com

La Mulassa va canviar el seu habitual vestit blau per un de groc. Foto: circdetarragona.com

L'Àliga i la Mulassa van posar la nota reivindicativa en un acte que ahir també va viure alguns moments de tensió per la gran concentració de gent i que fins i tot van fer aturar el primer Amparito.

Malgrat que l’Àliga sempre havia apostat per mantenir-se en un espai de neutralitat política, els portadors consideren que l’empresonament dels líders polítics i socials de l’independentisme, així com l’exili de polítics, activistes i cantants va molt més enllà del debat sobre la independència, ja que, segons el seu parer, "es tracta d’una vulneració de les garanties més bàsiques de l’estat de dret". Per això, l'Àliga va fer la Baixada amb un pom de clavells grocs al bec per enviar un missatge en favor de les llibertats col·lectives i alhora reivindicant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Des del col·lectiu de portadors de l’Àliga es denuncia el trencament de drets fonamentals com el de la llibertat d’expressió i es condemnen les represàlies i judicialització d’una qüestió política.

La Mulassa canvia el groc pel blau

La Mulassa de Tarragona també va fer la seva particular crida en favor dels presos polítics i de les llibertats, i pel retorn dels exiliats. Per això, a mitja baixada de les escales del Pla de la Seu, els seus portadors van retirar-li el vestit blau que la identifica per deixar-la de groc, davant dels aplaudiments de la gent.

El Lleó també va aprofitar la Baixada per celebrar els 25 anys que fa que forma part del Seguici Popular de les festes.

A diferència d'altres anys, no hi va haver cap 'element' extrany que fes la Baixada. Com ja és habitual des de fa uns quants anys, tant els Chargrossos i els Embraçats, amb l'Arquebisbe al capdavant, també van fer el descens de les escales des de la Catedral. Això, sí, sense la llum de la qual havien gaudit l'Àliga, la Mulassa, els Gegants Vells i el Lleó.

Homenatge a l'aliguer Dani Grant

D’altra banda, els portadors de l’Àliga, així com els seus acompanyants, van realitzar la Baixada lluint una samarreta groga amb un missatge a l’esquena on es podia llegir ‘Va per tu Dani’, en homenatge a l’aliguer Dani Grant, mort el passat 24 de gener.

Precisament, el portador encarregat de realitzar la Baixada de les escales de la Catedral va ser Oriol Sànchez, fillol de Dani Grant. L’Oriol (27/9/1984), conegut dins de la família aliguera com el ‘tio de la barba’, va arribar a l’entitat sent un nen de la mà de Grant.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar