loader
menu

SANTA TECLA

El ferum a orina dins d'un monument romà barra el pas a un grup de turistes

El Circ Santa Tecla dissabte, 22 de setembre de 2018

Es creurien que un monument romà de Tarragona no s'ha pogut visitar en la seva totalitat per culpa del ferum a orina que desprenen els policlins que hi han colocat just al damunt? Doncs, ja s'ho poden creure, perquè és cert. El recinte en qüestió és la volta llarga del Circ, just a sota de la Torre del Pretori, on ahir un guia turístic que ensenyava aquest espai a un grup de turistes va preferir no fer-los entrar. "Em va fer molta vergonya entrar-hi, la pudor era molta forta", ha denunciat al Circdetarragona l'esmentat guia.

Foto: circdetarragona.com

Segons ens ha explicat aquest guia, les filtracions d'orina procedents dels quatre wc mòbils que hi ha al damunt han anat a parar a la zona més porosa del formigó romà. "I anirà a més", lamenta el guia, que considera que fets com aquests "afecten de ple al nostre patrimoni".

El guia recorda que per passar cap a la volta llarga del Circ "sempre hi ha una corrent d'aire molt agradable, però avui ens ha vingut una olor molt forta", i davant d'aquesta situació, tant ell com el propi grup de turistes han decidit escurçar la visita i fer marxa enrere, amb el conseqüent ennuig i malestar de les persones que havien pagat per fer tot el recorregut per veure d'aprop un dels espais de l'antiga Tarraco que millor es conserven.

Fonts consultades pel Circ han explicat que els fets es deuen a que durant la matinada del passat dissabte un grup de persones, en un acte de vandalisme, va bolcar el policlin exclusiu per a homes, i tota l'orina va anar a parar al terra, i de retruc, es va filtrar cap a baix.

Lamentablement, el ferum a orina no és exclusiu dels wc mòbils que hi ha instal·lats a la Baixada Pescateria. Segons ha explicat al Circ aquest guia turístic els instal·lats al carrer Ferrers o els del passeig de les Palmeres, entre d'altres, també desprenen una olor molt forta i desagradable; i nosaltres ho hem pogut comprovar. En els darrers dies, a més, principalment a les xarxes, molts veïns del nucli antic de la ciutat han denunciat l'olor a pixat que es respira en molts dels carrers a causa de la falta de neteja.

I ens preguntem: qui decideix la ubicació dels policlins? N'està al corrent l'àrea de Patrimoni? I amb quina freqüència es buiden i netegen? Nou lleig, doncs al patrimoni de la nostra ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar