loader
menu

CIUTAT

L'estafa de la clínica Idental arribarà al plenari de Tarragona

El Circ Ciutat dimarts, 25 de setembre de 2018

L'estafa i el frau comès per la clínica iDental arribarà també al plenari del proper dia 27 a l'Ajuntament de Tarragona. El portaveu dels 400 persones que eren clients d'Idental Tarragona i alhora també afectat Oskar Xavier Abellán, acompanyat per altres persones que han estat víctima de l'estafa d'aquesta clínica, ha exposat la situació del cas, que ara mateix es troba sota investigació a l’Audiència Nacional, i les principals demandes de la plataforma.

Foto: Plataforma Afectats per Idental de Tarragona

Tal i com ha explicat Abellán, el cas iDental “està sent investigat per dues vies: per mala praxis, per una banda, i després també per estafa”. Respecte les denúncies de mala praxis, el portaveu ha afirmat que hi ha diferents graus de gravetat, que van des de els “implants que es van deixar a mitges simplement amb les dents arrencades o amb caragols sense que s’acabés posant la corona” fins a “casos molt greus de malalties provocades per les males pràctiques de les clíniques, per exemple d’hepatitis B”.

El modus operandi d’iDental ha deixat moltes d’aquestes persones amb la precària situació d’estar pagant un crèdit per un tractament mal fet o deixat a mitges que, des que totes les seves clíniques van tancar aquest any, ja hi ha la certesa que no els acabaran realitzant. La publicitat que feien per televisió, titllada de “molt agressiva” per Abellán, prometia tractaments a l’abast de tothom subvencionats per entitats com Càritas o la Creu Roja. Les mateixes persones administratives de la clínica els pressupostaven el tractament subvencionat i els oferien un crèdit amb la financera i, segons l’afectada Mari Carmen Lara, “ningú no sortia de la clínica sense un crèdit”.

Abellán ha assegurat que, de la clínica iDental de Tarragona, tenen localitzats gairebé 400 afectats, i calculen que arreu de tot l’Estat n’hi hauria fins a 100.000. L’objectiu de la seva plataforma és, per una banda, “visibilitzar aquesta greu problemàtica i aconseguir el màxim de suports possibles” mentre la causa segueixi endavant a l’Audiència Nacional i, per l’altra, “fer pressió a les institucions per tal que es responsabilitzin de les persones afectades i ajudin a pal·liar la greu situació en la que es troben”.

En aquest sentit, les propostes que recull la moció són, per una banda, que “l’Ajuntament de Tarragona faci públic el seu suport als afectats per iDental i realitzi un acompanyament a través de Serveis Socials” i, per altra banda, “que insti el Congrés dels Diputats a decretar la situació d’emergència sanitària, per tal de garantir peritatges gratuïts i atenció als casos més greus, i al Parlament a aplicar la Llei de Contractes de Crèdit al Consum, fet que congelaria el pagament dels crèdits”.

També reivindiquen que “la cartera de serveis públics del Departament de Salut sigui ampliada per tal de donar més cobertura als tractaments bucodentals i evitar aquest tipus d’estafes destinades a persones vulnerables”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar